„Klubrádió
A lényeg

A háborúra hivatkozva nem emeli a felsőoktatási dolgozók fizetését az állam

12/04/2024 13:24

| Szerző: Klubrádió

Türelmet kérnek.

„A kormány szeretné a felsőoktatási béreket is emelni, de türelmet kérünk. A mostani háborús időszakban rendkívüli kiadások terhelik az országot. A kormány ebben az évben jelentős béremelési programot indított a tanároknak, az óvónőknek, és emelte az ápolók bérét is, ezek óriási költségvetési ráfordítást igényelnek.

Brüsszel és egyes nyugati vezetők háborúpárti politikája miatt a háború végét nem látni,

ez az ország pénzügyi teherviselésére is kihat” - közölte a felsőoktatásért felelős államtitkárság miután csütörtökön egyeztettek az állami fenntartású egyetemek ( ELTE, a BME, a Zeneakadémia, Magyar Képzőművészeti Egyetem) béremelést követelő dolgozóival – számolt be a 444.

 
A felsőoktatási dolgozók tüntetése. Forrás:
Facebook/Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete
 

Gregor Anikó, az ELTE docense, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének titkára a Klubrádió Esti Gyors című műsorában csütörtökön azt mondta: érthetetlen, hogy ha 100 milliárd forint van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bölcsészképzésének elindítására, vagy 200 milliárdból épül Józsefvárosban az új Pázmány-campus, akkor ezek egyikből 10 milliárdot le lehetne csípni e négy egyetem dolgozóinak a bérrendezésére, amiből a fenntartó se jöhetne ki rosszul.