Idén áprilisban elég csak a Dob utcáig menni a Boszporusz ízeiért

A Budapest belvárosában található Dobrumba étterem áprilisban három napra elhozza a Boszporusz hangulatát a Dob utca szívébe. A török brunch ideje alatt a vendégek ízelítőt kaphatnak Törökország kulináris világából.

A Dobrumba étterem török brunchának három napján, április 12-től 14-ig igazi török specialitások kerülnek az asztalra. Olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak a vendégek, mint a Cilbir (buggyantott tojás joghurttal, beluga lencsével és zöldfűszerekkel), a Menemen (török tojásreggeli paprikával, paradicsommal és friss zöldfűszerekkel), valamint a bárány köfte (bárányhús tahinivel, marinált lilahagymával és zöld zhouggal).

A Dobrumba reggeli kedvencei között olyan ínyencségek is szerepelnek, mint a hummus sabich, a zsálya & tojás toast és a zabkása, amelyek kiválóan kiegészítik a török különlegességeket.

A napindító gasztroélményt a hagyományos török tea, az ayran és a gránátalma limonádé teszi teljessé.

Az esemény remek lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek egy rövid időre, ha fizikailag nem is, de az ételek útján elutazhassanak Törökországba, és kipróbálják ennek a gazdag konyhának az ízeit.

(Fotók: Getty, illusztráció)

brunch | dobrumba | reggeli | török

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Ennyit kellene várni az ébredés utáni első kávéval egy alvásszakértő szerint

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom