„Klubrádió
A lényeg

Tömegesen perelnek be háziorvosokat oltásellenes szülők

10/04/2024 20:57

| Szerző: Klubrádió

Oltásellenes szülők tömegesen jelentik fel a háziorvosokat, és ez a népegészségügyi központ szerint már a járványügyi biztonságot is veszély fenyegeti.

Tömegesen perelnek be háziorvosokat oltásellenes szülők, és már a gyerekkori kötelező oltásokat is megpróbálják megtorpedózni.

Azért perelik be a doktorokat, mert nem hajlandók gyerekeik számára olyan egészségügyi igazolást kiállítani, amivel megtagadhatnák a gyerekkorban kötelezően beadandó vakcinákat – írta meg a Telex. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ hangsúlyozta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek érzelmekre hatva, a pánikkeltés és bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt. Honlapjaikon az oltóanyagokkal kapcsolatban hamis információkat terjesztenek, valamint bíróság, illetve Alkotmánybíróság előtt támadták és próbálják támadni a védőoltási rendszert. Hozzátették: a peres eljárások időtartama alatt a gyerekek védőoltása halasztódik, ami tömeges méreteket öltve a járványügyi biztonságot veszélyeztetheti.

Kacskovics Imre immunológusprofesszor, az ELTE Természettudományi Karának dékánja is azt mondta az Esti gyorsban, hogy ezek a szülők  a saját gyerekeik egészségét kockáztatják. A vele készült interjúnkat itt meghallgathatják:

2024. április 10. Esti gyors / részlet, Kacskovics Imre (24.04.10.)
08:45
00:00