Lázár János elmondta, mikor és milyen ügyben mondott nemet Orbán Viktornak

Lázár János elmondta, mikor és milyen ügyben mondott nemet Orbán Viktornak

Lázár János, a mezőhegyesi Ménesbirtok koordinálásáért felelős kormánybiztos látogatóban a miniszterelnöknél, akinek Steve Hilton Positive Populism (Pozitív populizmus) című könyvét ajándékozta (Fotó: Lázár János hivatalos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 35-36 éves koromban felkért Orbán Viktor arra, hogy vezessem a későbbi EMMI-t, az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Én mondjam meg, hogy mi legyen a magyar felsőoktatásban. (...) És miután nagyon komoly felkérés volt, megkérdeztem a szüleimet, mint általában minden komoly dologról mind a mai napig, és az apám azt mondta, hogy eszembe ne jusson – erről beszélt Lázár János építési és közlekedési miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy március végi rendezvényén, amelyről most egy rövid videórészletet osztott meg.

A miniszter szerint neki mindössze annyit kellett volna mondania Orbán Viktornak, hogy „jó napot kívánok, miniszterelnök úr, igen, elvállalom”. – Nem volt hozzá nekem se elég bátorságom igazából, és akire hallgattam, az mind lebeszélt róla. Az szerintem, hogy az ember szenvedje meg a döntéseit, hozzon rossz döntéseket, viselje a következményeket, és adott esteben hibázzon is, és abból tanuljon, és legyen önkorrekciós képessége, ez egy jó vezetőnek elengedhetetlenül szükséges feltétele – tette hozzá.