A református egyház kikéri azt a hangvételt és stílust, amivel róluk beszélnek az emberek

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Belpol

Közben még mindig püspök az egyházban Balogh Zoltán.

„Az a hangvétel és stílus, amely az elmúlt hetekben a Magyarországi Református Egyházzal kapcsolatban közéleti és egyéb fórumokon megnyilvánult, méltatlan nem csak az egyházhoz, hanem a tisztességes közéleti vitákhoz is”közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinata Elnökségi Tanácsa.

Arra kérik azokat, akik „illetékességből vagy illetéktelenül” a református egyház belső ügyeit megvitatják, „tegyék ezt azzal a tisztelettel és méltányossággal, amely egy több évszázados egyházi közösséget, annak vezetőit és tagjait ebben az országban megillet. Mi az egyházi testületekben és fórumokon azon munkálkodunk, hogy egyházunk megújuljon. Erre a munkára hívunk minden jóakaratú és egyházszerető embert és közösséget.”

A református egyház annyira buzgó a megújulásában, hogy a kegyelmi ügyben vitathatatlanul részt vállaló Balog Zoltánt ki sem zárták a püspökök közül.

(Balog azóta sem adott magyarázatot a közbejárására.) Steinbach József dunántúli püspök azzal indokolta a pedofilügyben bűnrészes K. Endrének kegyelmet kijáró expolitikus maradását, hogy Balogh pénzt szerzett nekik. „Ha Balog Zoltán jó volt akkor, amikor támogatásokat szerzett az egyháznak, legyen jó a mostani nehezebb időkben is” - mondta.

Hasonlóképpen a megújulás iránti vágyról tanúskodik, hogy Balog Zoltán maga a meleglobbira mutogatott a kegyelmi ügyben, azzal riogatta a református egyház elöljáróit, hogy ha a püspökségről is lemondana, „az LMBTQ képviselői rájönnek, hogy mindig csak meg kell támadni az egyházat, ha változást akarnak elérni”.

És az is a reformátusok bűnbánatáról tanúskodik, hogy Vargha Anikót, a tököli gyülekezet kántorát egy Facebook-posztja miatt kirúgták. Ebben a kántor arról írt, hogy Balog Zoltán lejáratja az országot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk