„Klubrádió
A lényeg

Magyar a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulna a választáson

10/04/2024 16:45

| Szerző: Klubrádió

A Nemzeti Választási Bizottság a csütörtök délutáni ülésén hozhat döntést arról, hogy elfogadják-e a TISZA párt jelentkezését.

"Percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét" – írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter szerda délután.

Ezt követően Magyar Péter újabb bejegyzést tett közzé, amelyben azt írta: „Mivel a sajtóba már kiszivárgott, ezért megerősítem, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson.”

Magyar a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulna a választáson. A párt logóján már a Talpra Magyarok! közössége szerepel. A pártot 2021-ben jegyezték be Egerben, az elnöke Szabó Attila – foglalta össze a Telex. A Nemzeti Választási Bizottság a csütörtök délutáni ülésén hozhat döntést arról, hogy elfogadják-e a TISZA párt jelentkezését.

Szabó Attila elnök 2021-ben arról beszélt: mind a 106 körzetben állítanának jelöltet, és a céljuk, hogy bejussanak a parlamentbe. „Nem vagyunk hataloméhesek, nem szorulunk magas állami fizetésekre, és mélyen hiszünk a valódi népképviseletben” – fogalmazott az interjúban. Azt is mondta, hogy a párt nem igényel és nem fogad el állami költségvetési támogatást, tagdíjakból és 10 ezer forintot meg nem haladó adományokból tartják fenn magukat. A párt legutóbbi beszámolója szerint 2022-ben összesen 222 ezer forint bevételük volt.

A párt alelnöke Deák Boldizsár, aki korábban fideszes önkormányzati képviselőként politizált Egerben, és egy időben a Rádió Eger tulajdonosa, az Egri Vízilabda Klub elnökségi tagja is volt. A 2021-es interjúban teljesen kizártnak tartotta, hogy a TISZA párt együttműködjön az ellenzékkel. „Ideológiamentes jobbközép pártként egyébként is középutas politikát folytatunk”, közölte.