„Klubrádió
A lényeg

Hivatalos: Szabó Bálint már nem szegedi önkormányzat képviselő

10/04/2024 15:28

| Szerző: Klubrádió

A Pécsi Törvényszék döntése alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése törvényszerűen és szabályosan járt el, amikor megszüntette a szabadságvesztésre ítélt Szabó Bálint kompenzációs listás önkormányzati képviselői mandátumát.

Szabó tavaly nyáron azért kapott felfüggesztett börtönbüntetést, mert 2022 szeptemberében úgy rácsatlakozott Orbán Viktor M5-ösön haladó konvojára, hogy közben az egyik kocsit 60-70 centire is megközelítette, két másik civil autót irányváltásra kényszerített, közvetlen életveszélybe sodorva őket. Majd később rendőröket lökdösött a Dísz téren.

A 444.hu összegzi a mandátumától megfosztott politikus pályafutását:

Szabó Bálint Vas megyei fideszesként kezdte a 2000-es évek elején, majd nem sokkal később a szocialista Tóth Csaba mellett bukkant fel az MSZP tagbeléptetési botrányánál, ahol a bizonyító erejű okiratok éppen az ő autójából tűntek el. Később azt állította, politikai bosszúból megerőszakolták, de a rendőrség megszüntette az eljárást. Később DK-s lett, és egy interjúban azt állította, tudja, melyik szocialista politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet.

A 2018-as választások előtt már Lázár János oldalán tűnt fel mint a Szeviép-károsultak képviselője, akiktől sikerdíjat kért az állami kártalanításból. A Szeviép-üggyel egyébként Botka László ellenzéki polgármestert támadták. Ezután viszont a helyben építkező Kubatov Gábornak nem tetszett Lázár embere, így annyira kiesett a pixisből, hogy hamarosan a rendőrség kopogtatott a lakásán.

Szabó 2021-ben azzal a történettel próbálta felhívni magára a figyelmet, hogy elrabolták, és „a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára” kötözték a cipőfűzőjénél fogva, de miután a rendőrség nem talált bizonyítékokat, sőt, hamis tanúzás miatt tettek ellene feljelentést.

Szervezett egy félresikerült „gazdatüntetést” is 2022-ben, azonban ott csak maroknyi tüntető és néhány autó jelent meg.

Szabó Bálint nemrég már arról is beszélt, hogy idén nem Szegeden indul, hanem Budapest főpolgármestere szeretne lenni.