A minisztériumok egyenválasza szerint Kocsis Mátéék nem mondtak igazat Magyar Péter munkáiról

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Belpol

A kormánypárti politikusok egybehangzóan állítják, Varga Judit intézte exférje állami munkáit, de ezt maguk a minisztériumok tagadják.

Az MSZP-s Tóth Bertalan megpróbálta tisztázni, most akkor hogyan jutnak hozzá munkához miniszterej férjei: mint ismert, többek közt Kocsis Máté fideszes frakcióvezető, Lázár János de még maga Varga Judit is egybehangzóan állították, az épp ellenzéki hérosz szerepre gyúró Magyar Péter csak azért kapta jólfizető munkát az állami cégeknél, mert az igazságügyi miniszter férjéről van szó.

A helyzet ugye azért problémás, mert ezek szerint a Fideszben nemhogy teljesen normális, ha egy miniszter felesége/férje is menő munkát kap az államtól, de ráadásul ők maguk évekig tudtak erről, és csak akkor kezdte el őket zavarni, amikor Magyar Péter már látványosan eltávolodott a Fidesztől.

A fideszes politikusok kijelentései miatt tehát Tóth Bertalan körkérdéseket küldött a miniszterekhez és Orbán Viktorhoz, mennyire általános gyakorlat ez:

  • „Ön hány rokonát, hozzátartozóját, ismerősét juttatta munkahelyhez a kinevezése óta?”
  • „Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?”

A minisztériumok válaszai megnyugtatók voltak. Mindenhonnan ugyanaz az egy mondat érkezett vissza: 

„A vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak.”

A minisztériumok tehát tisztázták, hogy a Fidesz politikusai hazudtak, vagy b-verzióként még az élhet, hogy a minisztériumok hazudnak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk