„Klubrádió
A lényeg

Romlott ételtől lettek rosszul több tucatnyian a Szent Imre Kórházban

10/04/2024 07:50

| Szerző: Klubrádió

Enyhe hasmenést és hányást okozott a hétfői ebéd betegek és egészségügyi dolgozók sokaságának a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában – értesült a Magyar Hang több, egymástól független forrásból. Úgy tudják, 36, különböző osztályokon fekvő betegnek lett enyhe hasmenése. Információik szerint biztosra vehető, hogy a P. Dussmann Kft. által kiszállított étel okozta a hasmenést, ugyanis mint írják, különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál többé-kevésbé egy időben jelentkeztek a tünetek.

„Mivel a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó központi konyha jelenleg felújítás alatt áll, ezért annak elkészültéig, ideiglenesen a betegek élelmezését, kiszállítással a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből látjuk el. Tájékoztatom, hogy az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent Imre Kórház részére egyaránt ugyanazt a melegételt készítettük. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés a mai napig nem érkezett” – közölte a P. Dussmann Kft. vezetője, Varga Krisztián a lappal, hangsúlyozva, hogy jelenleg is zajlik a történtek körülményeinek vizsgálata.

A Magyar Hang értesülését a kórház megerősítette közleményében: "2024. április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását” – írták, hozzátéve, hogy a kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már evett az ételből. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt, közölte a kórház. Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket.