Donald Trump az ukrán elnök szerint a megkeresésre azt válaszolta, hogy „akar ugyan Ukrajnába utazni, de nem tudja, hogy mikor teheti ezt meg, remélhetőleg, hamarosan”.

Volodimir Zelenszkij megmutatná az amerikai politikusnak, hogy milyen károkat és szenvedést okoz az Ukrajnára rárontó Oroszország.

Azért érzi elengedhetetlennek, hogy Donald Trump a saját szemeivel lássa a rombolást, mert az ex-elnök pártja hónapok óta blokkolja az Ukrajnának szánt új, 60 milliárd dolláros amerikai segélycsomagot.

Az Egyesült Államok az orosz támadás ellen védekező ország első számú támogatója.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egész Ukrajnát el akarja foglalni, de még mindig van esély keresztülhúzni számításait

- mondta az ukrán elnök a Bild című német lapnak.

Hangsúlyozta, hogy hazája győztesen kerülhet ki a háborúból, de csak akkor ha modern nyugati fegyverekkel rendelkezik a védekezéshez. Ehhez pedig mindenek előtt az Egyesült Államok támogatása szükséges.

Igaz, hogy Oroszországnak több katonája és fegyvere van, a Nyugat viszont korszerűbb technológiával rendelkezik, és ha használhatjuk ezeket, valamint tovább bővíthetjük a gyártást, akkor nem „emberanyagban” mutatkozó fölény, hanem a fegyverek minősége dönti el a háború kimenetelét

- fejtette ki az ukrán elnök, aki arról is szólt, hogy elkészültek az újabb ukrán ellentámadás tervei, végrehajtáshoz azonban több nyugati fegyverre van szüksége az ukrán hadseregnek.