„Klubrádió
A lényeg

Mégsem lesz előválasztás Zuglóban

9/04/2024 17:15

| Szerző: Klubrádió

Nem lesz ellenzéki előválasztás Zuglóban, miután a momentumos Rózsa András és a szikrás Sudár Orsolya megegyezett, hogy együtt indulnak. Fontos hozzátenni, hogy Horváth Csaba MSZP-s polgármester eleve nem akart részt venni az előválasztáson.

A megállapodás összes részletét még nem véglegesítették, az biztos, hogy Rózsa lesz a polgármesterjelölt, az egyéni körzetekben pedig indulnak szikrás jelöltek is. Egyikük biztosan Sudár lesz – írja a 444.hu.

Rózsa a portálnak arról beszélt, hogy miután Horváth Csaba MSZP-s polgármester az utolsó pillanatig sem jelentkezett, hogy mégis részt venne az előválasztáson, úgy döntöttek, nem érdemes csonka módon megtartani. A momentumos politikus elmondta, a szikrásokkal jól megismerték egymást az elmúlt időszakban, és egyetértettek abban, hogy felelősebb, ha összefognak.

Rózsa azt is mondta, hogy a történtek után nem tudja hiteles, legitim jelöltnek tekinteni Horváthot. Szerinte a szocialista polgármester nem áll jól, és ezt tudja is. Arra hivatkozott, hogy az önkormányzat nemrég rendelt az IDEA Intézettől egy közvéleménykutatást, amelynek titkolja az eredményét, de szerinte a kutatás több mint 10 százalékos előnyt mért neki Horváthtal szemben.

Sudár Orsolya a rákosrendezői mini-Dubaj beruházás elleni tiltakozásra építette kampányát. Márciusban tüntetést is szervezett, amelyen Karácsony Gergely főpolgármester is részt vett.

@sudarorsolya A lakhatás nem biznisz! 🔥 @Szikratok @Jámbor András #politika #magyar #minidubaj #zuglo ♬ eredeti hang - Sudár Orsolya

A zuglói ellenzéki előválasztást eredetileg április 11-14. között rendezték volna. Ezt Sudár és Rózsa közös fotóval jelentette be március elején, Horváth azonban már akkor is elzárkózott az indulástól.

A további előválasztásokról: a XII. kerületben hétfőn elkezdődött a szavazás, és eldőlt az is, hogy mégis megtartják a voksolást az V. kerületben.