A Jobbik már Baranyi Krisztina lemondását követeli

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Belpol

Baranyit a férje Magyar Péter által újra közbeszéddé tett munkája miatt támadja NER-közeliséggel a párt.

Meglepő helyről kapott lemondási követelést Baranyi Krisztina, Ferencváros 2019 óta regnáló polgármestere: az a Jobbik állt ki mögüle, ami már 2019-ben sem volt ott a Baranyi mögött álló jelölőszerezetek közt. Baranyira az épp ellenzéki vezérré alakuló Magyar Péter sütötte rá az álellenzéki bélyeget, miután a polgármester hitelt adott Magyar exfeleségének, Varga Juditnak abban, hogy Magyar bántalmazhatta őt házasságuk alatt. Bár az, hogy Baranyi férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt, nem új állítás, most mégis fontossá vált többek közt a Jobbiknak.

„Baranyi Krisztina, Ferencváros álellenzéki polgármesterének a férje 2018 novemberétől a Diákhitel Központ felügyelőbizottságának elnöke lett. Külön érdekes, hogy Formanek Gyulát, a Fidesz korábbi ferencvárosi alpolgármesterét váltotta ebben a tisztségben: ahogy Formanek, úgy Baranyi férje is a Fidesznek köszönhetően jutott ehhez a tisztséghez.

Köztudott tény, hogy a felügyelőbizottsági elnökök politikai kinevezettek, ezért jogosan merül fel a kérdés: hogyan lehetett egy országosan ismert, elvileg ellenzéki politikus családtagja egy ilyen fideszes pozícióban?”

– írja a Ferencváros nem lehet NERencváros! Baranyinak mennie kell! című közleményében Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje. Mint írta, pártja szerint egyértelmű, hogy kapcsolat áll fenn Baranyi és a NER között, amit a polgármester mindeddig elhallgatott, ezzel pedig elárulta a választókat.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a fenti tények ismeretében „nagyban megkérdőjeleződik a 2019-es ferencvárosi előválasztás tisztasága. Baranyi Krisztina úgy lett Ferencváros polgármestere, hogy becsapta a ferencvárosiakat. Ezért felszólítjuk, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről, amit hazugsággal szerzett meg” – üzente párt a IX. kerületi polgármesternek.

Baranyi helye sokáig kifejezetten stabilnak tűnt, de most kiderült, hogy valószínűleg épp a saját eddigi frakciója fog szembe menni vele, amiben a pártjaik is támogathatják őket. Kivéve a Momentum, ami stabilan áll Baranyi mellett annak ellenére, hogy összesen három ferencvárosi képviselőjük lépett ki a pártból, amiért az országos vezetés feltétel nélkül kiáll a független polgármester mellett.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk