kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hete

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV április közepén

Az adóhatóság munkatársai áprilisban is országszerte végeznek ellenőrzéseket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hol kell számítani ellenőrzésekre a következő hetekben:

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye területén

  • április 8. és 14. között a pékségekben,
  • április 15. és 19. között Kalocsán,
  • április 15. és 21. között Kiskunfélegyházán,
  • április 18. és május 17. között a szoláriumokban és az egyéb fizikai-közérzetjavító szolgáltatóknál,
  • április 23-án Lajosmizsén, Felsőlajoson és Ladánybenén

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai április 8. és 14. között hétfőn Pécsett, a kertészeteket, kedden Orfűn, a vendéglátóhelyeket, csütörtökön pedig  Sásd és Vásárosdombó üzleteit ellenőrzik.

A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá Siklóson, a „Siklósi Városnapok” rendezvény árusai is.  

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Békés vármegye

2024. április 8. és 12 között. NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Okányban, Vésztőn, Füzesgyarmaton, Szeghalom és környékén fognak ellenőrzéseket végezni. A revizorok nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 8. és 12. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 10-én és 11-én a Mórahalmon működő adózókat ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 9-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április hónapban az építőipari-, valamint építőanyag-kereskedelmi és a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komrárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 8. és 12. között a faiskolákat, kertészeteket, gazda- és barkácsboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. április 8. és 12. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • április 8. (hétfő)                          Szécsényi járás,
  • április 9. (kedd)                          Pásztó járás,
  • április 10. (szerda)                      Balassagyarmati járás,
  • április 11. (csütörtök)                  Bátonyterenyei járás,
  • április 12. (péntek)                      Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a számítástechnikai, valamint műszaki boltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 15. héten a kaposvári Fő utcában és az Ady Endre utcában a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint az árueredetet vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a közelgő nőnap kapcsán március 4. és 10. között a virág-ajándék és illatszer-, édességkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 8. és 12. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2024.04.08.

Dunaföldvár

2024.04.09.

Paks

2024.04.10.

Szekszárd

2024.04.11.

Dombóvár

2024.04.12.

Tolna

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 8. és 12. között az alábbi járásokban ellenőrzik a kiszállítással foglalkozó vendéglátókat:

április 8. (hétfő) Veszprém,
április 9. (kedd) Balatonfüred,
április 10. (szerda) Ajka,
április 11. (csütörtök) Pápa,
április 12. (péntek) Várpalota.
 

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Aláírták az Operaház új kollektív szerződését - így valósul meg a bérfejlesztés

A Magyar Állami Operaház főigazgatója és az 1332 dolgozót képviselő szakszervezetek elnökei aláírták az intézmény belső életét, működését... Teljes cikk

Varga Mihály: az év eleji 6 százalékos emelés a nyugdíjak reálértékében is növekedést jelent

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára - erről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök... Teljes cikk