„Félszavakból is megértjük egymást” – Járai Máté és Eszenyi Enikő a különleges barátságukról vallottak

Járai Máténak egy nagy álma teljesült. 

2024. április 6., 09:35

Szerző:

Járai Máté és Eszenyi Enikő együtt fognak játszani az Élet Rapszódia című darabban. Azonban a két színművész nem csupán jó kollégaként tekint egymásra, hanem igazi barátok lettek. A színész két és fél évvel ezelőtt már játszott Eszenyi Enikő egyik rendezésében a Cirkuszhercegnőben Kecskeméten.

„Félszavakból is megértjük egymást. A Cirkuszhercegnő óta tartottuk a kapcsolatot, fontos lett számomra, hogy bizonyos dolgokat megosszak vele, barátok lettünk Eszenyi Enikővel”

– mondta Járai Máté a Blikknek.

A színművész azt is elárulta, hogy egy gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy együtt játszhat Eszenyi Enikővel:

„A Vígszínházban nőttem fel, a Víg lépcsőjén szocializálódtam és lettem az, aki ma vagyok. Rám nagyon nagy hatással voltak azok az emberek, akik akkor ott vezető színészek is, köztük Eszenyi Enikő. Olyan darabokat néztem meg, amin ma már nem is értem, hogy egy gyerek mit kereshetett, például a Koldusopera vagy a Körmagyar. Bármikor láttam Enikőt, mindig azon gondolkodtam, hogy mennyire szeretném, ha egyszer közünk lenne egymáshoz”

– magyarázta a lapnak a színész.

Eszenyi Enikő elmondta, hogy Törőcsik Marinak, Járai Máté nagymamájának is köze van ahhoz, hogy különleges kapocs van közöttük:

„Ismertem és sokra tartottam Mátét és még egy közös szerelmünk is volt távolról, Törőcsik Mari, akivel én játszottam is együtt, rendeztem is, nagyon szerettem. Ez is egy kapocs köztünk”

– nyilatkozta a színművésznő. 

A két színész közös darabjának március végén volt a bemutatója, és el is kezdik járni vele az országot.

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagramja)