Bombabiztos technika: ezzel a módszerrel akár két hónapig is frissen tarthatod a kenyeret
Ha a fagyasztásra gondoltál, jól tippeltél, ám közel sem mindegy, milyen formában és tárolóeszközben rakod be a kenyeret a mélyhűtőbe.
A fagyasztóból kivéve is frissen sült állaga lesz
A legtöbb háziasszony számára nincs is jobb érzés, mint amikor egy finom, ropogós kenyér illata terjeng a konyhában, és mindenki izgatottan várja, hogy megkóstolhassa azt. Ám gyakran előfordul, hogy még a legkiválóbb pékáruk is elvesztik frissességüket, ha nem megfelelően vannak tárolva. A kenyér frissességének megőrzése nemcsak azért fontos, hogy az íze és textúrája érdekében élvezhessük, hanem a pénztárcánkat is megóvhatjuk, mivel így elkerülhetjük a felesleges kidobását. A friss kenyér megfelelő tárolása azonban nem mindig egyszerű feladat, és gyakran sokakat kínoz a kérdés: mi a legjobb módja annak, hogy a kenyér tovább maradjon friss és ízletes?
Létezik egy egyszerű, mégis hatékony fagyasztási módszer, ami garantálja, hogy a kenyerünk mindig friss és finom maradjon, még akkor is, ha hónapokig tároljuk. Részletek a galériában!
Az almából mindenki szeret betárazni otthonra, de mint minden gyümölcs, úgy ez is könnyen elrothadhat. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes tárolni, hogy akár több héten át friss maradjon.
Leadfotó: 123RF