A tíz éve tartó tiltakozás kezdetére emlékeznek hétfőn a Szabadság téren

  • narancs.hu
  • 2024. április 4.

Belpol

Egy új műalkotás is a helyére kerül a 2014-ben felállított hazug emlékműnél.

Tíz éve tart a folyamatos tiltakozás a Szabadság téren 2014-ben felállított „A német megszállás áldozatainak emlékművéhez” fűződő történelemhamisító gyakorlatok ellen. Ennek alkalmából hirdetett évfordulós eseményt április 8-ára az Élő Emlékhelyet életben tartó Szabadságszínpad aktivistacsoport.

„Április 8-án arra emlékezünk, hogy napra pontosan 10 évvel ezelőtt vágtak bele a hazug emlékmű kivitelezésébe

– annak ellenére, hogy a kormányfő pár héttel korábban a méretesre dagadt botrány miatt előzetes társadalmi és szakmai egyeztetést helyezett kilátásba. Aznap délután a társadalmi tiltakozás újabb lendületet kapott, és a kivitelezőkkel és a rendőrökkel vívott konfliktusok ellenére napi rendszerességgel folytatódott” – olvasható az esemény leírásában. Az évforduló alkalmából helyére kerül egy új, erre célra készített műalkotás is a szembenézés 3652 napja címmel, ami Csordás Gábor munkája.

 
a szembenézés 3652 napja (Csordás Gábor)

Az eseményen mások mellett felszólal Dr. Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, Radnóti Zoltán rabbi, Dr. Kaltenbach Jenő, a Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottság korábbi elnöke, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk