A csokoládészakértő lerántja a leplet: nagyot hibázol, ha így tárolod a megmaradt csokitojást

2024. április 3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Így tárold a megmaradt csokitojásokat Fotó: Getty Images

Ha viszont ide teszed a csokit, akkor hónapokig finom marad.

Húsvét után sokan úgy érezhetik, mintha Willy Wonka gyárában élnének. Persze senki sem akarja/tudja napokon belül elfogyasztani a sok-sok csokoládét, így érdemes megfelelő módon tárolni a maradékot, hogy hosszú idő múlva is élvezettel el lehessen nassolni őket.

Bár mindannyian érezhetünk kísértést arra, hogy a csokitojásokat a hűtőszekrénybe tegyük, ám Ian Clay, csokoládészakértő szerint ez nagy hiba!

Ha túl sokáig hűtjük, akkor nemcsak túlságosan megkeményedhet az édesség, de akár ízvesztest is okozhat!

Ez a „virágzás” jelenségnek tudható be (amikor fehér réteg képződik rajta), amely hatására a zsír a csokoládé felületére emelkedik, megváltoztatva annak állagát és ízét.

Ráadásul korábban a tudósok azt is megállapították, hogy az édes ízt – akárcsak a keserűt – gyakran tompítja a hidegebb hőmérséklet.

Minden este megevett egy kocka csokit, döbbenetes dolog történt a testével

Minden este megevett egy kocka csokit, döbbenetes dolog történt a testével

Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy tedd az ablakba vagy napsütéses helyre a csokit, hiszen ott meg gyorsan megolvadhat! Válaszd inkább az arany középutat! Szakértők azt javasolják, hogy száraz, sötét, hőforrásoktól távoli helyre tedd, ahol kb. 18 fokos hőmérséklet uralkodik!

Amennyiben a hideg csokoládét szereted, akkor annyit tudsz tenni ízvesztés nélkül, hogy fogyasztás előtt tedd a csokitojásokat a hűtőbe kb. 20 percre!

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest