Szemet vethetett a magyar piacra az orosz diszkontlánc

Szemet vethetett a magyar piacra az orosz diszkontlánc

Egy Mere-üzlet belseje. (Fotó: Mere.ws honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz” – ez olvasható abban az emailben, amelyet a Haszon.hu szerzett meg, és amely arról tájékoztat, hogy az orosz diszkontlánc a tervek szerint három éven belül 200 üzletben 700 millió eurós forgalmat szeretne elérni. 

Budapesten és az agglomerációban az első évben 20 boltot nyitnának. A diszkontlánc, melyet 2009-ben alapítottak, jelenleg több mint 20 országban van jelen, köztük Belgiumban, Cseh Köztársaságban, Észtországban és Németországban is, összesen mintegy 2500 üzlettel. Az Aldihoz és Lidl-höz hasonlóan a Mere is úgynevezett hard diszkont modellben működik, vagyis rendkívül alacsony árakkal csábítja a vásárlókat. Az átlagosan 1000 négyzetméteres üzletei meglehetősen spártai berendezésűek, termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek – írja a portál.

A már említett e-mail-ben – amelyet a potenciális üzleti partnereiknek küldték szét még február végén – azt ígérik, hogy áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek. A Mere-ben kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd, ebben élelmiszerek, háztartási vegyiáru, italok és iparcikkek is szerepelni fognak. Az orosz diszkontlánc valószínűleg főként saját márkás termékeket kínál majd. A portál emlékeztet, hogy 2022-ben a Mere az orosz-ukrán háború miatti szankciók és az annak nyomán fellépő ellátási nehézségek miatt kénytelen volt bezárni osztrák, belga, francia, német, spanyol és brit üzleteit. Azóta Belgiumban újra próbálkoznak MyPrice néven. A német Lebensmittel Zeitung pedig tavaly szeptemberben úgy értesült, az orosz diszkontlánc nem mondott le teljesen Európáról, csupán most Kelet-Európára koncentrál, ahol a kiskereskedelmi piac fragmentáltabb és az ellátás zökkenőmentesebb. 

Címkék: MERE, diszkontlánc