Új, izraeli rakétavédelmi rendszert kapott az egyik magyar kormánygép

  • narancs.hu
  • 2024. március 29.

Belpol

A hordozható föld-levegő rakéták ellen nyújt védelmet.

Új rakétavédelmi rendszert kapott az egyik magyar kormánygép, írja a European Security and Defence (ESD) nevű lap, amit a 24.hu szemlézett. Azt írják, az izraeli Bird AeroSystems március 27-én közölte, hogy sikeresen beszerelték a SPREOS nevű elhárítórendszerüket egy Airbus A319-esbe, de a gép tulaját nem nevezték meg.

Az ESD szerint viszont a Magyar Légierő az, és a bejelentéskor közzétett képek alapján a két A319-es egyikéről van szó, amelyet kormánygépnek is szoktak használni.

A SPREOS egy olyan rendszer, amely rakétákat azonosít, követ és lézerrel összezavarja őket. A rendszer a hordozható föld-levegő rakéták és más földről kilőtt fenyegetések ellen nyújt védelmet. Jellemzően állam- és kormányfők helikoptereken és gépein használják, írja a lap.

Nyitóképünkön a Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépe egy 2023. októberében készült felvételen. Képünk illusztráció.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk