kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hónapja

Felmérés: túlhajszoltak és alulfizetettek a brit munkavállalók

A megkérdezett dolgozók majdnem fele gyakran hiányolja a munkahelyi összetartozás érzését, vannak köztük olyanok is, akiken zaklatnak a munkahelyükön.

Felmérés: túlhajszoltak és alulfizetettek a brit munkavállalók-

A brit munkavállalók közel kétharmada (63%) fizetésemelést szeretne - derül ki a Reward Gateway, a világ legnagyobb munkavállalói kedvezményrendszer-szolgáltatójának új felméréséből, amit a HR News szemlézett.

A felmérés, amelynek célja az volt, hogy felmérje, hogyan boldogulnak a brit munkavállalók a jelenlegi gazdasági helyzetben, sivár képet fest:több mint egyharmaduk (36%) stresszesnek, egyötödük (19%) magányosnak (19%), több mint egynegyedük (27%) pedig szorongónak vallotta magát a munkahelyén, ami azt jelzi, hogy a munkáltatóknak több támogatást kell nyújtaniuk a munkavállalók mentális egészségével kapcsolatos problémák kezeléséhez.  

A kiégés fő oka a túlzott munkaterhelés (49%).  A többletmunka mellett pedig kevés az elismerés: a dolgozók jóval több mint a fele (59%) a legtöbbször nem érzi, hogy a főnökei megbecsülnék vagy elismernék. 

A kutatás azt is megállapította, hogy a munkavállalók közel fele (49%) gyakran hiányolja a munkahelyi összetartozás érzését. Azok, akik a összetartozás érzésének hiányáról számoltak be, így megmagyarázták az okokat:  

  •  Több mint egynegyedük (28%) jelezte, hogy semmi közös nincs bennük a kollégáikkal.   
  • 10% azt vallotta, hogy zaklatják őket a munkahelyükön.  

A megkérdezett munkavállalók készek lépni is, hogy javuljon a helyzetük: az elmúlt hat hónapban a válaszadók több mint fele (57%) fontolgatta, hogy felmond és új munkát keres.

 

HR News

fotó: unsplash

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek