A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, április 1-jétől a  Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is megvásárolható lesz.

Nyilvánosságra hozták az egynapos matrica részleteit

Még tavaly novemberben vált ismertté, hogy Magyarországon is bevezetik az egynapos matricát. Építési és Közlekedési Minisztérium most nyilvánosságra hozta, hogy mikortól lesz kapható, illetve mennyibe fog kerülni.

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem – hívta fel a figyelmet a NÚSZ, egyben azt kérték az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál, például a nemzetiutdij.hu oldalon veszi meg napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-től.