r
Nosalty Logó

Kekszes-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Kekszes-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 3200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.2 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Elkészítés

A pudingkrémhez

  1. Egy kb 22x26 cm-es tálat előkészítünk. Vajas- vagy háztartási keksszel kirakjuk az alját. Először a csokis pudingot készítjük el, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján tejjel, esetleg cukorral felfőzzük, kicsi visszahűtjük, majd az első kekszsor tetejére öntjük, és elsimítjuk a tetejét. Ekkor mehet rá a második kekszsor. Jöhet a vaníliás puding, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján megfőzzük, vagy bekeverjük, majd kis hűtés után mehet a kekszre. Utána jön a harmadik kekszréteg. Aztán a puncsos pudingot is elkészítjük, beleöntjük a tálba, és erre is kekszfedés mehet. Így kerüljön a hűtőbe egy-két órára vagy egy estére. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a keksz tetejére, amit étcsokireszelékkel szórunk meg. Késsel felvágjuk előre a kockákat, majd sütilapáttal desszertes tányérokon tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  2. Vajas- vagy háztartási keksszel kirakjuk az alját.
  3. Először a csokis pudingot készítjük el, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján tejjel, esetleg cukorral felfőzzük, kicsi visszahűtjük, majd az első kekszsor tetejére öntjük, és elsimítjuk a tetejét.
  4. Ekkor mehet rá a második kekszsor.
  5. Jöhet a vaníliás puding, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján megfőzzük, vagy bekeverjük, majd kis hűtés után mehet a kekszre.
  6. Utána jön a harmadik kekszréteg.
  7. Aztán a puncsos pudingot is elkészítjük, beleöntjük a tálba, és erre is kekszfedés mehet.

A süti rétegzéshez és díszítéshez

  1. Így kerüljön a hűtőbe egy-két órára vagy egy estére.
  2. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a keksz tetejére, amit étcsokireszelékkel szórunk meg.
  3. Késsel felvágjuk előre a kockákat, majd sütilapáttal desszertes tányérokon tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 5787
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 27.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy üvegtálakba, babapiskótával vagy keksszel rétegezve, mindenki kedvence, a pudingos süti került a családi asztalra.

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek