Magyar Péter egy állítólagos vallomást szedett elő arra való bizonyítékként, hogy Deutsch Tamást droggal kapták el

  • narancs.hu
  • 2024. március 28.

Belpol

A pártalapításon dolgozó férfi szerint a Fidesz magát alázza Deutsch EP-listavezetőségével.

 

Folytatódik a Magyar Péter-show: az épp pártalapításon és bevallása szerint a teljes NER megbuktatásán dolgozó férfi ezúttal az épp exfelesége, Varga Judit helyére a Fidesz EP-listájának élére került Deutsch Tamásról szedett elő egy állítása szerint rendőr által tett írásbeli tanúvallomást 2015-ből. A szöveg szerint Deutsch csak a mentelmi joga miatt nem került drogügybe. 

A szöveg így szól:

„1998-tól dolgoztam a BRFK kábítószerbűnözés elleni osztályán, mint nyomozó. 1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Az információ feldolgozását követően akciót szerveztünk a helyre. A késő esti órákban az egységünk megjelent, igazoltattuk a bent tartózkodókat, emlékezetem szerint néhány személyt elő is állítottunk, illetve kábítószer gyanús anyagokat foglaltunk le. Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen. A mentelmi jogra való tekintettel vizsgálatot nem végezhettünk rajta, nem igazoltathattuk, de munkám során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki hasonló tüneteket produkált, és később bebizonyosodott róluk, hogy kábítószert fogyasztottak. Kokaint és heroint abban a helységben is találtunk, amelyben Deutsch Tamást tartózkodott.

Kivittük az épületből, vele szemben intézkedni nem volt lehetőségünk, hiszen országgyűlési képviselő révén mentelmi joga volt. Sokan voltak a környéken, az akció fölébresztette a környező házak lakóit. Deutsch fejét letakarva gondoskodtunk az elszállításáról. Az események további alakulása előttem ismeretlen.

Pár hónappal a sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő. Parancsnokunk gondoskodott az elszállításáról.

Mindkét esetben a kábítószer terjesztésén és fogyasztáson túl az illetékes szakszerv több személy ellen is lefolytatott eljárást üzletszerű kéjelgés és üzletszerű kéjelgés elősegítése gyanújával.”

Deutsch Tamást nem először próbálják az ellenzékből drogügyekkel kapcsolatba hozni, az akkor még az Együtt színeiben politizáló Juhász Péter 2016-ban pert is bukott azzal, hogy azt állította, a politikus folyamatosan drogozik. Ugyanezt a szöveget Juhász is nyilvánosságra hozta, amit akkor a Mérce szemlézett. A tárgyalásokon akkor egy tanú is előkerült, aki azt mondta, fogyasztott kábítószert együtt a politikussal, akinek esetleges fogyasztási szokásairól azóta sem került elő semmiféle bizonyíték.

A Fidesz frontján épp állítólagos erőszakoskodásával szereplő férfi posztját Orbán Viktor miniszterelnöknek címezte, feltéve a kérdést, szándékosan alázza-e a nemzeti oldalt Deutsch listavezetőségével.

Kérdéseinket elküldtük az ügyben a BRFK-nak és Deutsch Tamásnak is.

 Érdemes hozzátenni, hogy a Fidesznél most már egyáltalán nem kizáró ok az sem, ha valakinek volt drogügye: a párt az egykori kalapácsvető, mellesleg kokain miatt eltiltott Pars Krisztián indítja idén a szombathelyi polgármestere címért, de Orbán Viktor nemrég az újpesti rapperrel, Curtisszel pózolt a Puskás Arénában közös képen, akiről azt kell tudni, hogy ismertségének jelentős részét akkor szerezte meg, amikor kiderült, hogy súlyos kokainproblémái vannak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?