Összeolvad a Walt Disney Company két jelentős streaming platformja, a Disney+ és a Hulu. Bár a jövőben különálló alkalmazásként is elérhető lesz, de hivatalosan a Disney+ részét fogják képezni a Hulu műsorai.

Az integrációval a Disney logója is ráncfelvarráson esett át, a korábbi kék színnel a Hulu emblémájának zöldesebb árnyalata vegyül – írja a HWSW.

Bár a Disney+ és a Hulu áraiban sem lesz változás, azonban egy kombinált csomag keretében lehetőség nyílik mindkét csatornára előfizetni. Az utóbbi platform mindössze az Egyesült Államokban és Japánban érhető el, Európában pedig számtalan a Hulu-n jól menő műsor már eddig is a Disney+ szolgáltatásának keretében volt megtekinthető.

Így se tudták utolérni Netflixet

A Hulu 2007-ben indult és azóta 50 millió előfizetőt szerzett, míg a négy éve startolt Disney+ 146,1 millió előfizetőt tudhat magáénak jelenleg. Azonban a két szolgáltatás fúziójával sem érik el egyelőre a Netflix 220 millió fős előfizetői bázisát. 

A Disney 2019-ben szerezte meg a 21st Century Fox megvételével a Hulu többségi részesedését, majd tavaly év végén 8,6 milliárd dollárért megvásárolta a kisebbségi tulajdonos Comcast 33 százalékát. Aaron LaBerge, a Disney Entertainment elnöke és technikai igazgatója egyetlen streaming platform működését titulálta a Walt Disney Company hosszútávú céljának.

Átvette a Netflix példáját a Disney+, ennek sokan nem fognak örülni

Alig jelentette be a Netflix, hogy betiltja az előfizetők között a jelszómegosztást, máris követi ezt a példát a Disney+ szolgáltatása is.Ha érdeklik a részletek