Ha csak ezt az egyet megteszed az egészséged érdekében, sokat nyersz vele
A cékla nagyon népszerű és ízletes savanyúság és saláta-alapanyag, ráadásul tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Fogyaszthatjuk nyersen, főve, sütve, párolva vagy savanyítva, de arról valószínűleg még nem hallottál, hogy akár port is készíthetsz belőle! Most megmutatjuk, hogyan.
Az alábbi instagram-videó lépésről lépésre bemutatja az elkészítés folyamatát.
- Hámozd meg a céklát, majd nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le (érdemes előtte kesztyűt húznod).
- A lereszelt céklát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Teríts rá még egy sütőpapírt, hogy felül is befedd.
- Szárítsd 2-3 napon keresztül, de még jobb, ha alacsony fokozatra betolod a sütőbe. Hagyd bent, amíg száraz és ropogós nem lesz.
- Nincs más dolgod, mint kávédarálóban ledarálni a száraz céklareszeléket.
Készen is van a céklapor, amely teli van rostokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Csökkenti a vérnyomást, tisztítja a szervezetet, serkenti az agyműködést, és még a bőrt is szépíti.
Felhasználhatod ételekhez, smoothie-kba, de akár még teát is készíthetsz belőle.
Ezeket olvastad már?
Itt a májusi időjárás-előrejelzés. A szakértők sem hisznek a szemünknek, olyan fordulat jön
Csodás hírrel került elő Vadon Jani: ennek örülni fognak a rajongók
Nem a só, a cukor, ez a legmérgezőbb dolog, amit minden nap eszünk...
Ebben a pillanatban jelentette a Palota: Károly király jövő héten a nyilvánosság elé lép
Egyre biztosabban látszik! Ilyen lesz 2024 nyarának időjárása Magyarországon
Az Ázsia Expresszből visszatért Till Attila megtörte a csendet, és azonnal komoly dolgot árult el
Kövesd a Kiskegyed cikkeit a Google hírekben is!Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.
Legnépszerűbb
Undorító szakítás a Házasság első látásra show-ban
Máté Krisztina – Kiderült, ezért tűnt el