Varga Judit: Mindig azzal próbált sakkban tartani, hogy kitálal az otthon történtekről

Varga Judit arról mesélt Hajdú Péter műsorában, hogy állandóan degradálta és beszűkült lelkiállapotban tartotta Magyar Péter, akinek szerinte narcisztikus személyiségzavara van. „A gyerekeim szeretetébe menekültem és elfogadtam, hogy nem jó ez a házasság de hittem benne, hogy meg lehet menteni” – mondta a Frizbi különkiadásában. 

2024. március 27., 22:47

Szerző:

Varga Judit arról beszélt Hajdú Péter műsorában, hogy verbális abúzusnak volt kitéve az egész házassága alatt. Rendszeresen sértegette, mindig gúnyolódott rajta, a családját rendszeresen szidalmazta Magyar Péter, és válása előtt is fenyegette hangfelvételekkel, melynek akkor az volt a célja, hogy megkapja amit követelt tőle. Varga Judit az interjút azzal kezdte, hogy megalázónak tartja, hogy egy bulvárműsorban kell kiteregetnie a „személyes poklát”, majd hosszan beszélt arról, milyen válságokon ment át a kapcsolatuk. Többször hangsúlyozta, hogy évekig manipulálta a férje, akinek szerinte nárcisztikus személyiségzavara van. 

Varga arról is mesélt, hogy miért szeretett bele Magyar Péterbe. Azt mondja, hogy ma már tudja, hogy a bántalmazó kapcsolatok gyakran kezdődnek ehhez hasonló elárasztással, ezt nevezi a szakirodalom „love bombing”-nak. Varga hosszan sorolta, mi mindenért szól be a férje: kritizálta, hogy hogyan fogalmazta meg az érzelmeit, prolinak nevezte a szüleit és a barátait is, akiktől szép lassan el is idegenedett, mikor kisgyerekes anyuka volt.

„Amikor hazajöttünk Brüsszelből, általában arra tekintettel kapta meg az állását, hogy én pozícióban vagyok. Szerinte a volt férje nemcsak a házasságát, de a barátságait is érdekből kötötte. „Péter mindig a Gergőn (Gulyás Gergely - a szerk.) élősködött, helyzeteket társaságokat hozott neki, miközben állandóan kifogásolta. Nagyon sok buliban jöttek oda hozzám emberek, hogy »ne haragudjon, a maga férje, megverhetem?«” – mondta Varga, amikor arról beszélt, hogy Magyart ő vitte jó társaságba, ahol a férje aztán pimaszul viselkedett és rendszeresen gúnyolódott. Az egykori igazságügyi miniszter ma már úgy látja, hogy Magyar Péter sosem dolgozott meg a sikeréért, csak a családi kapcsolatait használta, illetve a barátait, akik vele ellentétben szorgosan, kemény munkával haladtak egyre feljebb a ranglétrán.

 Varga Judit szerint soha senki nem szólt bele a magánéletükbe a pártból

Magyar a  Partizán élő adásában elmondta, hogy beavatkoztak a válásába, és rá nyomást helyeztek a Karmelitából. „Valószínűleg az volt az elvárt, hogy ne legyen balhé. Nem is lett” – mondta az ügyről. Varga Judit azt mondta: Senki soha nem mondta meg a Fideszből, hogy mit csináljak a magánéletemben. Varga Judit arról is mesélt, hogy már 2013-ban is megpróbált Magyartól elválni. A volt igazságügyi miniszter a volt férjéről azt mondta: „neki érdeke volt, hogy vele maradjak, rengeteg lehetőséget teremtettem”. 

 

Varga szerint Magyar lyeneket mondott neki: röhögnek rajtad az emberek, nézel a levegőbe, mint egy egysejtű szobanövény, lejáratsz, legyél okos, mert buta vagy.  Arról is mesélt, hogy Magyar Péter bezárta egy szobába, mert nem akart egy rendezvényre elmenni.”  A szobából kiabált és a 11 gyerek hozott kulcsot, hogy kiszabaduljon – mesélte hajdú Péternek Varga Judit. 

„Volt olyan amikor a szüleim eljöttek hozzánk és Péter hazajött egy szórakozóhelyről és inkább a szüleim közé feküdtem be a vendégágyba. Elkezdett egy késsel járkálni a házban, járkált késsel a kezében 5 percig  és utána lefeküdt aludni. Állandóan attól kellett tartani, hogy milyen hangulatban van”.  Állítása szerint  Magyar Péter 2021- ben szintet lépet a manipulációban, veszekedéseik során rendszeresen azzal fenyegette, hogy üvöltözéseit nyilvánosságra hozza.  

 A szerdán megismert felvétel keletkezési körülményeiről csak annyit mondott, hogy egy veszekedés után készülhetett. Annak tartalmi részéről említést sem tettek. Azt elmondta, hogy Magyar a válás előtt és után is zsarolta azzal, hogy vannak felvételei róla, de azt Varga nem tudta, mik lehetnek ezeken. Beszélt arról is, hogy a felvétel elkészülte után, márciusban a lakásukban a férje azt modnta neki: „A börtönben fogsz megrohadni.” Egy másik alkalommal pedig a gyerekeinek mondta, hogy „a mama tönkretette a papát, őt börtönbe fogom juttatni, titeket pedig állami gondozásba vesznek”.
Varga szerint azért zsarolta ezekkel a felvételekkel, hogy ne váljanak el, mert Magyar ragaszkodott az egziszteniájához, illetve később az állami állásait akarta így megtartani. Volt férje hirtelen jött politikai karrierjéről azt mondta, nem azért áll a pulpituson, mert ezeket a dolgokat akár csak fél évvel ezelőtt is így gondolta volna,szerinte csak bosszút akar állni rajta, amiért nem engedett a zsarolásnak. Ha engedett volna, Magyar még mindig milliókat keresne.

A műsorban most azt mondta, csak azért járult hozzá, hogy a gyerekeket közösen felügyeletéhez, mert nem „gonosz ember”, és a gyerekeknek szükségük van az apjukra. Ugyanakkor szerinte ez nem az jelenti, hogy ne lett volna bántalmazás a kapcsolatban. Később kitért rá, hogy a legnagyobb fiuk nem hajlandó tartani a kapcsolatot az apjukkal.

Amiről nem esett szó az interjúban: a kegyelmi botrányról, ami miatt Vargának távoznia kellett a közéletből alig több mint egy hónapja, illetve a kedden nyilvánosságra hozott hangfelvétel tartalmáról, amelyen Varga Judit igazságügyi miniszterként igen súlyos kijelentéseket tett.

 (Kiemelt képünk forrása: képernyőfelvétel Hajdú Péter Frizbi különkiadásának felvételéből)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.