Varga Judit volt igazságügy miniszter exkluzív interjút adott Hajdú Péternek. A Frizbi TV YouTube-csatornájára feltöltött adás előzetesében Varga Judit azt mondta, hogy állandóan attól kellett tartania, hogy Magyar Péternek milyen hangulata van, és attól félt, hogy nem ér véget az abúzus.

Hajdú Péternek az egykori miniszter arról beszélt, hogy nem kívánja senkinek, hogy a házastársa titokban hangfelvételt készítsen róla, abból a célból, hogy folyamatosan azzal zsarolja. Hozzátette, hogy azt Magyar Péter nem politikai célból készítette, hanem azért, hogy őt zsarolhassa.

A volt igazságügyi miniszter közölte,

ezt az egész helyzetet nagyon megalázónak tartja, mert komoly embernek tartotta magát.

„Jogász vagyok. Beszélek nyelveket és büszke voltam arra, hogy Magyarországot képviselhettem a brüsszeli vitákban, és mindig igyekeztem távol tartani magam a bulvártól. Egyáltalán nem szerettem volna a magánéletemnek a borzalmait, a személyes poklomat bemutatni az embereknek” – idézi Varga Juditot az Index. A miniszter hozzátette, hogy azért vállalta el az interjút, hogy a családja tisztességét és igazságát megvédje.

Eleinte figyelemmel követte Magyar Péter közéleti szereplését, és azt mondta, hogy egy alkalommal az édesapja sírás közeli állapotban hívta fel, és arra kérte Vargát, hogy állítsa le az újságírókat, mert minden Magyarról szóló cikk azzal kezdődött, hogy „Varga Judit volt férje”, és a volt igazságügyi miniszter szüleit nagyon bántotta, hogy lányukat még mindig összefüggésbe hozzák Magyar Péterrel.

Varga Judit szerint ő ezzel semmit nem tudott kezdeni, és tudta, hogy Magyar ezzel szerzett kattintásokat az induló politikai karrierjének elején. Az egykori miniszter azt mondta, hogy Magyar Péter hazudik arról „a szörnyű bűnről”, ami az ő családjuknak egy hatalmas fájdalom volt. Varga úgy érzi, tartozik a szüleinek és a nővérének azzal, hogy elmondja, hogy Magyar Péter a magánéletében nem az az ember, akinek a külvilág felé mutatja magát.

A Magyar Péter által kedden nyilvánosságra hozott hangfelvétellel kapcsolatban azt mondta, hogy

volt férje állandóan azzal zsarolta őt,

hogy majd kitálal az otthon történtekről, még akkor is, ha a gyerekeik fegyelmezéséről volt szó. Szerinte Magyar visszaélt azzal, hogy Vargának fegyelmezetten kellett viselkednie miniszteri mivoltából.