Varga Judit: „Állandóan sírtam és könyörögtem neki, hogy változtasson a hozzáállásán”

Varga Judit: „Állandóan sírtam és könyörögtem neki, hogy változtasson a hozzáállásán”

Varga Judit Hajdú Péter műsorában (Forrás: Frizbi TV/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatos lelki bántalmazásról számolt be a Magyar Péterrel zajlott házasságuk idejéről Varga Judit, aki lemondása óta most először szólalt meg nyilvánosan a Frizbi TV műsorában az azóta politikusnak készülő volt férjéről. Olyan történeteket mesélt, hogy Magyar Péter késsel a kezében járkált a házban vagy éppen bezárta őt egy szobába, ahonnan fia szabadította ki. A volt miniszter elmondása szerint állandóan kritizálta őt, egy idő után pedig már „a gyerekek számára is mérgező volt ez a konfliktus”. Varga Judit azt is állította, hogy a kormányból senki sem szólt bele az ő kapcsolatukba. Az nem merült fel, hogy a botrányt kirobbantó hangfelvételen a volt miniszter mit mondott a Völner-Schadl-ügyről, hogy abba belenyúlhattak Rogán Antal köreiből.

Hajdú Péternek adott exkluzív interjút Varga Judit, a műsorvezető azzal kezdte, hogy nem szeretné, ha a „rogáni propaganda” részeként lenne említve a sajtóban, ezért csak akkor tudja majd a vendége meggyőzni, ha a házassága mélységébe is bepillantást enged.

Varga Judit a műsor elején arról beszélt, nem kívánja senkinek, hogy valaha ilyen helyzetbe kerüljön, hogy a házastársa titokban hangfelvételt készít róla, amivel folyamatosan zsarolja. Először azért, hogy ha el mer válni, akkor azt használja, legutóbb meg azt mondta, hogy ha a nyilvánosság elé áll, akkor fogja nyilvánosságra hozni. – A helyzet szörnyen megalázó számomra – mondta, hozzátéve, hogy mindig igyekezett távol tartani magát a bulvártól, nem szerette volna a „személyes poklát, a magánélete borzalmait” bemutatni az embereknek. Azért vállalta el mégis, mert a Magyar Péterről szóló cikkek mindig azzal kezdődtek, hogy „Varga Judit volt férje” és hazudott arról, hogy a házasságuk valójában milyen szörnyű volt. – Magyar Péter nem feltétlenül az az ember, amit akar mutatni magáról a külvilágnak – mondta.

Felidézte, hogy volt férje a kapcsolat elején elbűvölő volt, mint ahogyan most a színpadon viselkedik és szerelem volt. A cselekedetei mögött azonban – fogalmazott – a lelketlenség és a teljes empátiahiány állt. Aztán jöttek az első jelek, olyanokat mondott, hogy „nézz már magadra, olyan vagy, mint egy egysejtű fakocka”. A legkegyetlenebbnek azt nevezte, amikor az első gyermekük megszületett és ő nagyon boldog volt, járkált fel-alá, férje meg azt hozta fel neki, hogy nem tud összerakni egy értelmes magyar mondatot. Erre elkezdett sírni, férjétől pedig azt kapta, hogy „sírjál, majd elmegy a tejed”. Másnap pedig úgy tett, mintha nem történt volna semmi. Olyan is történt, hogy amikor az édesanyjával beszélt telefonon, akkor is mindig odaszólt neki.

Arra a kérdésre, hogy ezek után miért élt vele ilyen sokáig, Varga Judit azt mondta, hogy már 2013-ban elkezdődött egy válási folyamat, de végül Magyar Péter könyörgött, hogy menjenek el párterápiára, kicsit a szüleinél kipihente magát, de maradtak együtt. – Neki érdeke volt, hogy vele maradjak, hoztam azt a családi hátteret, amiben neki egy dolga volt, hogy mindig mindenben kritizáljon – mondta, hozzátéve, hogy a karrierjét általa tudta csak építeni. Itt megemlítette Gulyás Gergelyt is, szerinte volt férje rajta élősködött és így volt még több barátjával is. Brüsszeli évei alatt is a folyamatos kritizálást kapta állítása szerint, „állandóan sírtam és könyörögtem neki, hogy változtasson a hozzáállásán vagy mondja meg, mi a baj velem”. Varga Judit azt mondta, hogy barátai és rokonai is kérdezték tőle, hogy bírja ezt. Amikor Brüsszelből hazaköltöztek és államtitkár lett, – mint mondta – igyekezte „destabilizálni lelkileg”. Azt is megkapta tőle, hogy „legyél okos, mert buta vagy”.

2021-ben – 13 év után – jöttek az első hírek a válásáról, Varga Judit akkor el is költözött. Arra a kérdésre, hogy Rogán Antal közbenjárására maradtak-e együtt, a volt miniszter azt mondta, hogy a kormányból soha senki nem akart beleszólni a magánéletükbe. Szörnyűnek nevezte Magyar Péter azon érvelését, hogy ha bántalmazó lenne, akkor nem járult volna hozzá, hogy a gyerekek közös felügyelet alatt legyenek. Hiszen – mint kifejtette magáról – nem gonosz ember, a gyerekeknek stabilitást akart és nem akarta, hogy a kicsiknek rossz legyen. Ráadásul elmondása szerint válni sem olyan könnyű, hiszen szükség van a másik fél együttműködésére is. 

Elmesélt olyan történeteket, hogy Magyar Péter nem engedte az autójával elmenni és volt, amikor bezárta a szobába. Elkezdett végül kiabálni és a 11 éves fia szabadította ki. Arra a kérdésre, hogy miért nem lépett ki ebből a kapcsolatból, Varga Judit azt mondta, hogy küzdő típus és neki nagyon fontos volt a család. – Nem akartam azt, hogy ne sikerüljön nekem, hogy össze tudom tartani a családomat – fogalmazott. A volt miniszter elmondása szerint egyébként a nagyobbik gyermekük is kapott verbális abúzust.

Olyan esetet is elmondott, amikor inkább a náluk lévő szülei ágyába feküdt be, mert attól tartott, hogy az éppen hazaérkező férjének milyen hangulata van. – Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivetett egy kést és elkezdett járkálni késsel a kezében a házban. Emlékszem, hogy az édesanyámmal ott fekszünk és lapulunk, hogy ebből mi lesz és a gyerekekkel mi lesz. Járkált így öt percig, aztán lefeküdt aludni – mondta. Arra nem tudott válaszolni, hogy fizikai bántalmazástól tartott-e, bár azt mondta, hogy egyszer, még korábban, amikor terhes volt, nekilökte egy ajtónak.

A veszekedések közben Magyar Péter többször is azt mondta, hogy majd élőzi azt a Facebook-on és kormányt buktat. Elválni soha nem akart, ráadásul a boldog családi idillt bemutató fotókat és interjúkat is ő akarta.

2021 májusában végül visszaköltözött, mert volt férje segítséget kért és bizonyítani igyekezett, hogy megváltozik, de „akkor jött a feketeleves”. – Akkor már mérgező volt a gyerekek számára is ez a konfliktus – mondta, azt érezte, hogy Magyar Péter „meg akarja semmisíteni”. Ekkor érezte, hogy itt az egyetlen út a válás.

Varga Judit végül – mint mondta – 2023-ban költözött el, akkor mindenki azt mondta neki, hogy tartson ki, vissza ne menjen hozzá.

A volt politikus azt is közölte, hogy az elmúlt napokban megjelent Facebook-posztokat ő maga írta. Arra a kérdésre, hogy a verbális bántalmazáson túl történt-e fizikai is, a korábban már leírt könyvdobálását említette vagy azt, amikor egyszer nekilökte egy ajtónak. 

Magyar Péter még az interjú előzetesének megjelenésekor arról írt, hogy amennyiben a vádak igazak lennének, akkor arról a hatalom is tudott volna és léptek volna, akkor volt felesége nem egyezett volna bele abba, hogy közös gyermekfelügyelet mellett neveljék a gyerekeiket. – Ki az, aki elhiszi, hogy pont az igazságügyi minisztert ne tudták volna a hatóságok megvédeni tőlem, a miniszter gyermekeinek apjától? – tette fel a kérdést.