Bele ne tedd ezeket az ételeket a fagyasztóba, katasztrofális lesz a végeredmény

A fagyasztás természetesen praktikus, és rengeteg előnnyel jár, de vannak olyan alapanyagok, amiket nem szabad így tárolni. Lehet valamelyikkel már pórul is jártál.

Persze nem tilos őket betenni, hanem inkább nem ajánlott

Az ételek lefagyasztása nem csupán kényelmes megoldás, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésének és a tápanyagok megőrzésének is az egyik legjobb módja.

A fagyasztás alapvető előnye, hogy lassítja a mikroorganizmusok szaporodását, így az ételek hosszabb ideig megőrzik frissességüket. Maradékokat gyakran teszünk el így, hogy azok végül ne landoljanak a kukában.

Fontos, hogy légmentes csomagolásban tegyük el az alapanyagokat, ételeket, különben a minőségük borzalmas lesz a felolvasztás és újramelegítés után. Vannak azonban olyan dolgok, amiket nem lenne szabad a hűtő fagyosabb részén tárolnod. Megmutatjuk a galériánkban, hogy mire figyelj!

A Bien listáján rögtön rajta van a zeller, amit ha fagyasztóba teszünk, akkor ernyedtté és puhává válik, az íze pedig pocsék lesz. A citromot és a citrusféléket se erőltessük a hűtő ezen részébe, mert puhává, pépessé válnak.
Kattints a további képekért!

Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Vannak szobanövények, amelyek segítségével megszabadulhatunk a nem kívánt konyhai szagoktól amellett, hogy szépségükben is gyönyörködhetünk.
Fashion&Beauty
Amint megtalálod a számodra tökéletes hajszínt, hirtelen minden más is az életedben a helyére kerül. Ilyenkor a sminked és az öltözeted is jobban mutat és úgy érzed végre megtaláltad önmagad.
Lifestyle
A Nyilas olyan dolgot hall egy barátjáról, ami megváltoztatja a róla alkotott képét. Napi horoszkóp!