Nemrégiben a 444 szúrta ki, hogy az elég egyértelműen a kormány mondanivalóját erősítő, ám a CÖF neve alatt futó plakátkampány fotója valahonnan ismerős lehet. Az ellenzéki politikusok portréjával összemontázsolt grafika– egy az egyben a punk-történelem ikonja, a Dead Kennedys ikonikussá vált fotójának másolata.  

Ahogy a lap írja,

arról a fehér hátterű óriásplakátról van szó, amin négy ellenzéki politikus a mellkasára festékszórózott dollárjellel látható.

A DK (zenekar) 1980-ban, a San Franciscó-i Bay Area Music Awards díjátadón mutatta be ezt a viccesnek szánt (antikapitalista) viseletet, amihez ugyanúgy S betűt fújtak az ingükre, hogy az a nyakkendővel együtt dollárjelet mutasson.

Seres László újságíró ráírt Jello Biafrára, a Dead Kennedys frontemberére, és afelől érdeklődött, hogy kért-e engedélyt a kormány az eredeti fotó felhasználására, illetve hogy megsértették-e az együttes jogait.

A válasz másnap meg is érkezett az ismert zenésztől: 

– NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta (az eredetiben armchair fascist) rezsimjét bármilyen módon?

Biafra szerint jogsértés is történhetett:

– Igen, egész biztosan megsértették mind a DK, mind a neves újhullámos/korai punk fotós, FStop Fitzgerald szerzői jogait. 

A végén Jello Biafra azt ajánlotta (mármint az újságírónak), hogy – Kapd el őket!

F Stop (máshol: f-stop) Fitzgerald amúgy neves fotóművész és könyvkiadó, együtt dolgozott Stephen Kinggel, Ken Follettel, alkotásai eddig 12 kötetben jelentek meg. Seres László szerint a kormány olyat lépett, mintha egy újságíró egyszerűen ellopná a Reuters vagy az AP egyik fotóját, kicsit megváltoztatná, plusz még kitalálna egy teljes fake newst hozzá. Bevallotta azonban, hogy egyelőre ötlete sincs, milyen jogi lépéseket lehetne tenni – ha már az zenész ezt így rábízta.