„Klubrádió
A lényeg

Dead Kennedys: Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is Orbán fotelfasiszta rezsimjét?

27/03/2024 17:36

| Szerző: Klubrádió

"NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!!" – így reagált az amerikai punkegyüttes frontembere, Jello Biafra. 

A legfrissebb, a CÖF neve alatt futó, dollárbaloldalazó, a kormány narratíváját támogató óriásplakát-kampány egy az egyben a Dead Kennedys amerikai punkegyüttes egyik ikonikus fotóját másolja.

A plakátokon Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője, Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Karácsony Gergely főpolgármester és a 2022 közös miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter látható fehér ingben, mindegyikükre dollárjel van graffitizve. Ez pedig a Dead Kennedys punkzenekarról készült 1980-as ikonikus fotó:

A 444 szúrta ki, hogy Seres László újságíró ráírt Jello Biafrára, a Dead Kennedys frontemberére, és megkérdezte tőle, hogy kért-e engedélyt a kormány az eredeti fotó felhasználására, illetve hogy megsértették-e az együttes jogait az egésszel. Biafra válasza: nem és igen.

Vagyis az együttes nem engedélyezte a dolgot, amit Biafra úgy fogalmazott meg, hogy "NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!!". 

Hozzátette: „Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta (az eredetiben: armchair fascist) rezsimjét bármilyen módon?” A levelét azzal zárta, hogy „Kapd el őket!”.

A teljes sztorit Seres László blogján, ide kattintva olvashatják el.