„Klubrádió
A lényeg

Telex: Központi utasításra osztják meg a Fidesz választókerületi elnökei Varga Judit Facebook-posztjait

27/03/2024 15:48

| Szerző: Klubrádió

A portál szerint pár kivétellel mindenki fegyelmezetten, katonás rendben megosztotta legalább az egyik posztot Varga Judit Facebook-oldaláról.

„Sok erőt, Judit!” – üzente Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Nagy István agrárminiszter pedig „Melletted és mögötted” szavakkal posztolt közös képet a volt igazságügyi miniszterrel. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője csak egy szívecskét tett a közös szelfi mellé, és a jól ismert szövegét rakta ki: „Ennyi.”

A Telex információi szerint kedden központi utasítást kaptak a Fidesz választókerületi elnökei, hogy lájkolják és osszák meg Varga Judit Facebook-bejegyzéseit. A portál megkérdezte a Fidesz sajtóosztályától, hogy valóban kiadták-e az ukázt a politikusaiknak, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Ezzel együtt, mint írják, pár kivétellel mindenki fegyelmezetten, katonás rendben megosztotta legalább az egyik posztot Varga Judit Facebook-oldaláról. Volt, aki kommentálta is a posztot, például Tuzson Bence, Varga utóda a miniszteri poszton, azt írta: „Megrendülten olvastam Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter sorait. Minden jóérzésű ember szíve összeszorul, ha belegondol, mit élt át éveken keresztül”.

A miniszter azt ígérte, hogy továbbra is nagy erőkkel bővítik az Áldozatsegítő Központokat, amelyek szerinte több ezer bajba jutott nőnek adtak segítséget, és lehetőséget az újrakezdésre. „Kedves Judit! Bátor vagy és erős, meglépted mindazt ami sokak számára ad reményt és útmutatást. A legjobbakat kívánom neked!”.

Varga Judit visszatérése a közösségi médiába azért is érdekes, mert a kegyelmi botrány miatti lemondása, visszavonulása óta nem posztolt semmit, vagyis másfél hónap csönd után aktivizálta újra magát.