Volt Jobbik-elnök: Je suis Varga Judit

Volt Jobbik-elnök: Je suis Varga Judit

Sneider Tamás, Volner János és Toroczkai László (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Je suis Varga Judit – írta Sneider Tamás, a Jobbik egykori elnöke a Facebook-oldalán kedd délután.

„Mostanra nyilvánvalóvá válhatott mindenki számára, aki eddig az ellenzék új vezéregyéniségét látta Magyar Péterben, hogy szemfényvesztés áldozata lett. A kormányellenesek legfrissebb önjelölt messiása csak a volt feleségén próbál bosszút állni. Úgy tűnik azért, hogy a lehető legnagyobb gyötrelmet okozza, még a teljes magyar nyilvánosság bevonása sem túl drága neki. Normális férfi, normális ember ilyet nem csinál a saját brandje építése, a saját közéleti karrierje felfuttatása érdekében. És még volt képe a családja védelmében való eljárást emlegetni...” – fogalmazott a bejegyzésben az egykori politikus, átvéve a kormányzati narratívát.

Az érkező hozzászólásokra adott válaszaiból kiderült, hogy nem tartja sokra a Magyar Péter által bemutatott hangfelvételt, azt hogy Varga Judit saját maga mondja el, hogy Rogán Antalék „javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni”, „persze, magukat kihúzatták” a Völner-Schadl-ügy irataiból, és hogy nem Polt Péter függetlensége miatt nem sikerült mindent elérniük, hanem mert nem tudott már belenyúlni minden folyamatba. Tovább azt is elmondta Varga, hogy szóltak Völnernek az eljrásról. Egy válaszban írta is Sneider Tamás, hogy „azzal a háromgyerekes anyával vállalok szolidaritás, akin az egész világ előtt próbál bosszút állni a törvénytelenségekhez asszisztáló aranyifjú volt férje”. Láthatóan magáévá tette a Varga Judit Facebook-oldalán megjelenteket.

Sneider Tamás 2018 és 2020 között volt a Jobbik elnöke, majd kilépett a pártból, a 2022-es választásokig a függetlenek között ült a parlamentben, majd megszűnt a mandátuma. 2022 márciusában a fideszes Novák Katalinra szavazott az államfőválasztáson. Legutóbb tavaly szeptemberben vétette magát észre, amikor Vona Gábr pártalapítását értékelte a Hír TV-n.