Talán azt mondhatjuk, ismét egyre nagyobb az igény és az odafordulás a természetes módszerek felé. Több kutatás is igazolja, hogy ez a törekvés nem hiábavaló: bizonyos fűszernövények rendszeres fogyasztása még a vércukorszintet is segíthet normalizálni!
Természetesen nem várhat senki csodát attól, hogy néhány fűszernövényt beiktat az életébe, ennél alighanem nagyobb változásokra és reformokra van szükség, ideértve az étrend újragondolását, a testmozgás bevezetését, a stressz kezelését, továbbá a megfelelő alvási rutin kialakítását. Azonban itt is igaz, hogy sok kicsi sokra megy, és ha olyan aprósággal is tudunk javítani egészségünkön, mint a tudatos fűszerezés, akkor miért ne ragadnánk meg ezt az alkalmat?
1/5 Gyömbér
A gyömbért frissen reszelve vagy szárított, porított formában használjuk. Hazánkban néhány éve lett általánosan népszerű, főleg a hideg hónapokban, pedig egész évben érdemes otthon tartani belőle. A benne rejlő aktív összetevők erős antioxidánsok és kiváló gyulladáscsökkentők, ráadásul statisztikailag lényeges hatást fejtenek ki a vércukorszint normalizálására is. Adhatod turmixokhoz, főzhetsz belőle tehát, gazdagíthatod segítségével a főfogásokat és frissen facsart levek mellé is társíthatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!