„Klubrádió
A lényeg

Megszólalt Völner Pál ügyvédje Magyar Péter állításáról

26/03/2024 20:46

| Szerző: Klubrádió

Szerinte ügyfelét senki nem értesítette, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene, ha ez történt volna, azt Völner Pál volt igazságügyi államtitkár azonnal jelezte volna az Országgyűlés mentelmi bizottságának, írta a 24.hu.

Kedd délelőtt megtörtént Magyar Péter második ügyészségi kihallgatása. Miután Magyar nyilvánosságra hozta a feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit súlyos bántalmazással vádolta meg volt férjét. Magyar Péter szerint volt felesége előre megírt hazugsággyűjteményt hozott nyilvánosságra. Erre reagálva Varga Judit Facebook-oldalán újabb bejegyzést tett közzé, amelyben három olyan alkalmat idéz fel, amikor Magyar zsarolta a ma nyilvánosságra hozott felvétellel. 

Völner Pál
 
Völner Pál
 

Schadl-Völner ügy nyomozásával kapcsolatos információkat tartalmaz az a rövid, 1 perc 53 másodperces beszélgetésrészlet, amely Varga Judit volt igazságügyi miniszter és akkori férje, Magyar Péter között játszódott le, és amelyet Magyar Péter kedd reggel közzétett a YouTube-csatornáján. A beszélgetés során elhangzott, hogy Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt állítólag figyelmeztették, hogy nyomozás folyik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és így a vele kapcsolatban álló Völner ellen is. A házaspár közt egy ponton szóba kerül Völner. Varga a korábbi helyetteséről azt mondta: „Egyre durvábban gyűltek (…) a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba (…) Nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már tavasszal szóltak neki (feltehetően 2021 tavaszán).

Most a 24.hu-val Völner Pál ügyvédje közölte: sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról az ügyfelét, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene. Pap Gábor szerint ha lett volna ilyen figyelmeztetés, akkor Völner ezt azonnal jelezte volna az Országgyűlés mentelmi bizottságának, hiszen egy parlamenti képviselő lehallgatását törvény tiltja a mentelmi joga miatt. Ezt a büntetőügy tárgyalásán is szóvá tették már.