Puzsér Róbert: Nem szabad Rogán Antalnak visszaadni az események irányítását

Puzsér Róbert: Nem szabad Rogán Antalnak visszaadni az események irányítását

A Magyar Péter által szervezett tüntetés a Kossuth térnél 2024. március 26-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang tudósítói Puzsér Róberttel is találkoztak a Magyar Péter által meghirdetett kedd esti tüntetésen.

Ha a rettenetesen passzív magyar társadalom kimegy az utcára, ahhoz már alapos ok kell, 2006-ban is ott voltam. Valami nem változik, Gyurcsány és Orbán akkor is hatalmon voltak és most is – válaszolta Puzsér Róbert arra a kérdésünkre, hogy miért demonstrál. A publicista szerint az egész politikai osztály lohol a történések után. „Kikerült a Parlamentből az események diktálása, ezt az állapotot kell állandósítani, ezen a hőfokon kell tartani, ez kell legyen a közélet, ahhoz, hogy változás legyen. Először így kell tenni, és a politika kénytelen lesz reagálni erre, és akkor változni is fog” – fogalmazott.

Hozzátette, akkor lenne elégedett április 6-án, a következő tüntetésen, ha többen lennének, mint március 15-én, utána pedig meg kell hirdetni egy még újabb demonstrációt. „Nem hagyni Rogán Antalnak visszaszerezni az események irányítását, hanem erős kézben kell tartani és történetet írni. Így kezdődik el változás, először a beszédmódban, a Parlamenten kívül” – mondta. Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy „megunják és hazamennek” az emberek, úgy válaszolt, hogy „ha az emberek végül megunják és hazamennek, akkor kiderül, hogy nincs is olyan nagy baj az Orbán-rendszerrel”.