„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter a tüntetésen: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

26/03/2024 19:39

| Szerző: Klubrádió

"Követeljük, miniszterelnök úr, hogy az Orbán-kormány tagjai nézzenek a magyar emberek szemébe, vállalják a jogi és politikai felelősséget és távozzanak hivatalukból" – mondta Magyar Péter a kedd esti tüntetésen.

Hat órakor kezdődött a Magyar Péter által meghirdetett tüntetés, amelyen a legfőbb ügyész lemondását követelik a szónok szerint Schadl-Völner-Rogán-féle korrupciós ügy miatt.

Magyar Péter elmondta, a Vértanúk terén folytatják a kedd esti tüntetést, mert ugyan a Hősök terén, a nemzet főterén szerették volna, oda nem engedték be a gépjárművüket (vagyis a mobilszínpadot). Ezt hangos fújolással fogadta a tömeg. Helyszíni tudósítónk szerint sok a huszon- és harmincéves, valamint a még fiatalabb résztvevő a több ezres tömegben. Nagy Ervin színész énekelte a Grundot a beszéd előtt.

 
Magyar Péter tüntetése, kép: Facebook-videó
 
 

Soha semminek nincs következménye, soha semmilyen ügy nincs lezárva, de ennek most véget vetünk – mondta Magyar. Szerinte Orbán Viktor nem foglalkozik a jogállamisági kérdésekkel, nem foglalkozik "nőügyekkel", nem foglalkozik más országok vezetőivel, üzleti és cégügyekkel , tévésorozatokkal, szakmai fórumok és szervezetek állásfoglalásaival, ellenzéki képviselők beadványaival sem és mint kiderült, kegyelmi ügyekkel, a gyermekek védelmével sem. Mi az, amivel Magyarország miniszterelnöke foglalkozik – tette fel a kérdést.

„Miért van nekünk ügyészségünk és igazságszolgáltatásunk egyáltalán, ha Rogán Antal propagandaminiszter dönti el, hogy milyen nyomozati anyag kerülhet a bíró elé? Miért van nekünk ügyészségünk és igazságszolgáltatásunk egyáltalán, ha Völner Pál előre értesülhetett a vele szemben zajló nyomozásról” – kérdezte.

Szerinte mindez azért történhet meg, mert az emberek elfogadják, hogy nem változhatnak meg a dolgok. A tömeg azt skandálta: "Mondjon le". Erre Magyar megszólalt: „Hallod-e, te Polt Péter? Azt mondják az emberek, hogy mondjál le”.

Miért nem merik nyilvánosságra hozni, hogy az akkori igazságügyminiszter, a volt feleségem javasolta-e a kegyelmet K. Endrének? Egyébként nem javasolta – mondta Magyar Péter. Ma egy maffia kormányoz Magyarországon – jelentette ki.

Szerinte azt a hangfelvételt hiába várjuk, amelyen Orbán Viktor beismeri, hogy körülbelül 3000 milliárd forint közpénz került a családjához. Álljunk ki együtt a tanárokért, az ápolókért, a diákokért, a családokért, a vidéki gazdákért – sorolta Magyar. Tegyünk hitet Magyarország európai uniós és NATO-tagsága mellett és álljunk ki mindazokért, akik pedofil bűncselekmények áldozatai lettek és még csak bocsánatot sem kért tőlük senki. Ezután pedig egy perces néma csenddel adóztak annak a bicskei áldozatnak az emlékére, aki öngyilkosságot követett el az elszenvedett abúzusok után.

„Követeljük, miniszterelnök úr, hogy az Orbán-kormány tagjai nézzenek a magyar emberek szemébe, vállalják a jogi és politikai felelősséget és távozzanak hivatalukból” – mondta Magyar. Azt mondta: nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor. Mire a tömeg elkezdte skandálni, hogy "Orbán, takarodj!".

Április 6-án 15 órára újabb tüntetést hirdetett Magyar Péter, ezúttal, mint mondta, már tényleg a Kossuth térre, ahova Magyar százezres tömeget vár. Azt mondta: „Követeljük, hogy adják vissza a magyar embereknek a választási lehetőséget,” hogy egy korrupt, romlott hatalmat bíznak meg a szolgálatukra, vagy olyant, aminek nincs jobb- és baloldal, csak a magyarok és a magyar nemzet.

Pár száz ember volt még a helyszínen háromnegyed nyolckor is, sokan körbeállták Magyart, hogy szelfizzenek vele. Utána akadt pár feszült perc, amikor szidalmazni kezdték a kormánypárti médiát, "Mocskos Megafon!" kiáltásokkal és hazaárulózással.

(via hvg.hu)