Több ezren gyűltek össze Magyar Péter hívására Budapesten

Magyar Péter beszédet tartott a Vértanúk terén, ahol Orbán Viktor lemondását követelte és április 6-ra újabb demonstrációt hirdetett.

2024. március 26., 19:07

Szerző:

Ezres tömeggel kezdődött meg a tüntetés a Markó utcában a Legfőbb Ügyészség épülete előtt – írta a 24.hu. A tüntetés hivatalos kezdete előtt folyamatosan érkeztek az emberek, habár kicsit szellősen, de megtelt a Markó utca. Tíz perccel hatóra után a tömeg vastapssal fogadja Magyar Péter megjelenését, aki azzal kezdte: „Jó estét Magyarország, jó estét magyarok! Pár órával ezelőtt nem gondoltam volna, hogy beszédet kell ma tartanom, de úgy érzem, Magyarországon egyre többen érzik úgy, hogy elég volt.” Magyar Pétert azt kérte a tüntetőktől, hogy közösen vonuljanak a Kossuth térre.

A Telex szerint a Kossuth téren legalább ezren várták Magyar Péter és a tüntetőket. A rendőrség minden környező utcát lezárt, és a tömeg azt skandálta, hogy „mocskos Fidesz”. Később kiderült, hogy mégsem a Kossuth téren lesz a beszéd, a tömeg Magyar vezetésével a Vértanúk terére vonult. Sokan nem értesültek a változásról és az eredeti helyszínen, a Kossuth téren maradtak.

Magyar Péter Partizánnak adott rövid interjúban megerősítette, hogy indulni akarnak az EP-választáson. Hogy kikkel tárgyalnak ezzel kapcsolatban, egyelőre nem árulta el, azt mondta, akkor fogják bejelenteni, „ha Rogánék már nem tudják megakadályozni” – mondta Magyar Péter. Azt is elárulta, hogy még nem tudja, kimenne-e Brüsszelbe, szerinte itthon nagyobb szükség van rá. Azt is elmondta, van még néhány hangfelvétele, de nem sok.

„Nem úszhatja meg Balog Zoltán, Rogán Antal és a maffiaállam feje, Orbán Viktor sem” – mondta Magyar a résztvevőknek, sokan közülük fáklyát tartottak a kezükben, mások a mobiltelefonjukkal világítottak. Ezután a tömeg azt kezdte skandálni: „Mondjon le!" és „Orbán takarodj!".

A jelenlévőket és másokat is arra kért Magyar Péter, hogy április 6-án szombaton, 15 órakor a Kossuth téren találkozzanak, ahol – szavai szerint – több százezren követelik majd a kormány lemondását.

 

(Kép forrása: Facebook / Magyar Péter)

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.