A Központi Nyomozó Főügyészség is helytállónak találja a hangfelvételen szereplő egyik megállapítást

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Fekete Lyuk

Csak nem azt, amire gondolunk.

Nyilatkozatot adott ki a Központi Nyomozó Főügyészség, miután Magyar Péter előállt azzal a hangfelvétellel, ami lázban tartja az országot.

Ezen az is szerepel, hogy Polt Péter megakadályozta volna, hogy Schadl György ügyében sikeres nyomozás zajljon, de a legfőbb ügyész nem teljesen uralja az intézményét. „Ez azért történhetett meg, mert ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek, különben... (...) akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek a izék, a bizonyítékok, akkor szóltak Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba” – fogalmazott Varga Judit a volt férjével való beszélgetésben.

Ezzel arra utalt, hogy bár Schadl György a propagandaminiszter Rogán emberének számított, Polt Péternek nem sikerült leállítani a nyomozást.

„Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül” – közölte az ügyészség. – „Az ügyészség valamennyi, a felvételen és a dr. Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez.”

Arra érdemben nem reagáltak, hogy Rogán Antal emberei maguk húzták volna ki a miniszter nevét a nyomozati anyagokból. Viszont tagadták, hogy ilyesmi történt volna: „Ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket. Minden, az ún. Völner-Schadl ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van. Ezekről részletesebb tájékoztatást 2024. március 28. napján a Központi Nyomozó Főügyészség sajtótájékoztató keretében ad.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?