Rácz András a Magyar-Varga-hangfelvételről: Aki nem tudja tartani a száját, az ne vállaljon olyan munkát, ahol titkot kell tartani

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Belpol

A szakértő szerint Varga politikai karrierjének vége van, ha nem is vonják felelősségre. 

Harmadjára hallgatom újra a hangfelvételt. Egészen elképesztő felelőtlenség (és ostobaság) ilyen jellegű információkról otthon beszélni. Aki nem tudja tartani a száját, az ne vállaljon olyan munkát, ahol titkot kell tartani” – írja közösségi oldalán Rácz András Oroszország-szakértő.  

Hozzátette, álmában sem gondolta volna, hogy a NER prominensei ilyen kötetlenül fecserésznek otthon olyan dolgokról, „amiknek egyrészt eleve meg nem szabadott volna történniük (nyilvánvalóan bűncselekmények ugyanis), másrészt pedig, ha már sajnos megtörténtek, akkor mélyen és örökre hallgatniuk kellene róla”. 

„Erős a gyanúm, hogy Varga Judit bármiféle politikai karrierjének akkor is vége, ha a történtek miatt nem vonják felelősségre. 

Leginkább azért, mert a hangfelvételből kiderült, hogy Varga végletesen fegyelmezetlenül kezelte a tudomására jutott érzékeny információkat. Ergo, teljesen és tökéletesen alkalmatlan volt arra a posztra, amit betöltött. (Ami nyilván felveti annak a felelősségét is, aki kinevezte)”

– írta Rácz András. 

Rácz később frissítette bejegyzését. Mint írta, Vargának igazságügyi miniszterként az lett volna a feladata, hogy megakadályozza, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténjen. „Vagy, ha erre nem képes, akkor le kellett volna mondania. Normális országban tehát azért lett volna alkalmatlan a poszt betöltésére, mert ezeket nem tette meg. A fenti írás arról szól, hogy Varga még a mostani, abnormális körülmények között IS alkalmatlan volt miniszternek, hiszen még arra sem volt képes, hogy ne fecsegjen”. 

Magyar Péter kedden tette közzé a hangfelvételt, melyen Varga Judit még igazságügyi miniszterként a többi között azt állítja, Rogánék kihúzatták a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiból a rájuk vonatkozó részeket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?