„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Vagy nincs több bizonyíték, vagy Magyar Péter megijedt

26/03/2024 14:13

| Szerző: Klubrádió

"Korábban több felvételről és miniszterEK beszélgetéséről volt szó. Ehelyett egy Varga Juditot csőbe húzó felvételt hallottunk" –így reagált a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre Hadházy Ákos.

Az ellenzéki politikus szerint „vagy nincs több bizonyíték, vagy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója megijedt (erre persze nyilván van is oka), vagy a további bizonyítékokat későbbre tartogatja.”

Hadházy – még Varga Judit reakciója előtt megjelent posztjában – úgy vélte, ezt a felvételt Polt Péter legfőbb ügyész simán el fogja intézni annyival, hogy a „jó miniszter asszony” tévedett, nincs bizonyíték arra, hogy igazat mondott, nem is tudják, miért mondott ilyet. „Hacsak nincs az ügyészségen belül egy hős, ezt a feladatot simán abszolválják, ahogy ezt már annyiszor megtették” – fűzte hozzá.

A képviselő szerint ennek ellenére a felvétel újabb, nagyon fontos bizonyíték a rendszer romlottságára. Az viszont kérdés, hogy azokat, akiket az eddigi bizonyítékok nem győztek meg a maffiaállam működéséről, át tudja-e fordítani.

Hadházy úgy látja, az, hogy a sztorinak mekkora lesz a politikai hatása, leginkább attól függ, hogy mennyi emberhez jut el a híre. „Orbánt soha nem az érdekli, hogy kiderül-e az igazság, hanem hogy hány emberhez jut az el – írja. – A propagandagépezet már sokszor bizonyította, hogy képes milliók elől elhallgatni az igazat, zajkeltéssel elterelni róla a figyelmet, vagy éppen »megmagyarázni«, hogy a »baloldal még rosszabb lenne«. Nem érdekli őt, ha kétmillióan hallanak valamiről, ha nyolcmillióan nem, vagy csak éppen-éppen, azt is »magyarázva«.”

„Az, hogy lesz-e mégis valódi változás, az CSAK attól függ, mikor ismerik fel tömegek, hogy amíg propagandagépezet létezik, nem beszélhetünk valódi választásokról és addig szinte lehetetlen választáson leváltani a kormányt. Ha tömegek akarják, megváltoztathatók a játékszabályok” – ismételte meg álláspontját.

„Persze, egy DEMOKRÁCIÁBAN lemondana, vagy legkésőbb a választáson megbukna a kormány. De ez NEM demokrácia! Tegyünk érte, hogy az legyen, ettől a felvételtől is inspirálva!” – összegezte Hadházy Ákos.