Borbás Marcsi visszaszólt a kritizálóknak: Gyerekkoromban iskola után először kapálnom kellett

Borbás Marcsi nem állhatja, hogy azzal vádolták meg, hogy soha életében nem dolgozott.

2024. március 26., 12:42

Szerző:

Borbás Marcsi köszönti az olvasókat húsvét alkalmából a Nők Lapja ma megjelent számának címlapján. A borítót tegnap publikálta az újság a hivatalos Instagramján.

Van egy olyan, demagóg kommentekben rendszeresen hangoztatott nézet, hogy csak a fizikai munka a munka, és aki még soha nem kapált vagy dolgozott gyárban, az igazából csak egy élősködő a társadalmon. Borbás Marcsi is megkapta ez az abszurd módon ostoba beszólást, és érthető módon nem tudja megállni, hogy ne reagáljon erre a beszólásra a Nők Lapjában olvasható interjúban.

„Volt olyan néző, nem is egy, aki azt mondta rám, hogy »adnék egy kapát a kezébe, hogy megtanulja, mi a munka«. Az emberek nem tudják, mennyit dolgozunk, én is, a kollégáim is, sokszor napi tizenhat órát”

– idézi Borbás Marcsi szavait a 24.hu. Az 55 éves, bácsalmási születésű médiaszemélyiség hozzáteszi a következőket is:

„gyerekkoromtól kezdve kapa van a kezemben, iskola után először kapálnom kellett, és utána foglalkoztam csak a tanulással, és a mai napig rengeteg fizikai munkát végzek mindennap. Nem értem, hogy aki semmit nem tud a másikról, az mi alapján ítéli meg.”

Az alábbi videóban Borbás Marcsi például nagyban kertészkedik.

Borbás Marcsi ráadásul nemcsak azért dolgozik, hogy ő maga megéljen, hanem médiavállalkozásával Gasztroangyalként egy népes csapatnak tud munkát adni. A Gasztroangyal a Sláger FM-en nyilatkozott erről nemrégiben, arról beszélve, mennyire fontos a számára, hogy alkalmazottainak jó megélhetést biztosítson. A következőképpen idézi a szavait a Story.hu:

„tudatosan csinálom, mert azt szeretném, hogy ez a csapat együtt maradjon, hogy mindenki jól éljen, hogy mindenki jót dolgozhasson, hogy ne kelljen megalkudni.”

Bár a médiában gyakoriak a meglepően alacsony fizetések más szférákhoz képest, Borbás Marcsi abban hisz, hogy tisztességes fizetést kell adnia azoknak, akik neki dolgoznak. Sőt, a covid idején sem bocsátottak el senkit, hanem...:

„mi a férjemmel a covid alatt nem vettünk fel fizetést, hogy az alkalmazottainknak jusson, hogy őket ne kelljen elbocsátani.”

A Forbes magazin szerint Borbás Marcsi a férjével közösen tulajdonolja és irányítja a műsorvezetőnő nevéhez fűződő vállalkozásokat, méghozzá rendkívül jó pénzteremtő képességgel. A következőket írta a lap tavaly nyáron Borbás Marcsiék cégéről:

„a tavalyi évben már átlépte a félmilliárdos bevételt, de 2021-ben is 416 millió forintig menetelt.”

Egészen pontosan 503 millió forint folyt be 2022-ben Borbásékhoz, de ebből természetesen állni kell a cég működési költségeit is, így maga a haszon ennél jóval alacsonyabb, de azért az átlagember számára szintén elképesztően magas összeg: 78 millió forintos profitot húztak a cégből, azaz havonta kb. 6,5 millió forint a nyereségük.

(Kiemelt kép: YouTube/Borbás Marcsi)