Tüntetést hirdetett Magyar Péter a Legfőbb Ügyészség épülete elé

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Belpol

Kedd este 18 órára. Arra kéri a támogatóit, hogy követeljék a kormány lemondását. 

Kedd este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívta a támogatóit Magyar Péter, miután kedd délután kijött a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületéből, ahol a Schadl-Völner-üggyel kapcsolatos, bizonyítéknak szánt hangfelvételt adott át az ügyészeknek. Mint mondta, a Kossuth térre tervez átvonulni. 

Mindenkit arra kér vidéken és Budapesten, hogy találkozzanak hat órakor az V. kerületben, a Markó utca 16. szám, vagyis a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, és

„követeljük ennek az ügynek a független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását, a valódi felelősök megbüntetését és minden szükséges tanú meghallgatását. És hogy ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át békésen a Kossuth térre, és követeljük a kormány lemondását, és mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább”. 

Magyar szerint az ügyészek a több órás meghallgatása során mondatról mondatra hallgatták meg az általa közzétett hangfelvételt.  „Voltak kérdéseik, ezekre igyekeztem a legjobb tudomásom szerint válaszolni. Nyilván értelmezni nem nekem kéne.” Úgy véli, ez az utóbbi 30 év legnagyobb nyilvánosságra került botránya, amire ennyire egyértelmű bizonyíték áll rendelkezésre. Nagyon furcsának találta, hogy a kormány egy mondatban sem reagált a felvételen elhangzó mondatok valóságtartalmára. 

Hozzátette, nem kapott választ arra, hogy milyen nyomozati lépést terveznek tenni. De ő úgy látja, több kormánytagot, köztük a miniszterelnököt is be kell idézni tanúként, mert jóval többet tudhatott az ügyről, mint Varga Judit, a volt felesége. Ebben az ügyben egyelőre ennyi hangfelvételt talált, és állítása szerint Gulyás Gergelynek semmilyen szerepe nem volt a Völner-Schadl-ügyben. 

Bejelentette, hogy elindul pártjával az európai parlamenti választáson, melyen olyan eredményt ér majd el, ami „a Holdról is látszik, de a Karmelitából biztosan”. Több párttal is egyeztetett, de ezeket nem nevezte meg, de ezek között nincsenek parlamenti pártok. A főpolgármester-választáson várja Szentkirályi Alexandra visszalépését, Vitézy Dávidnak pedig nagyon szoros kapcsolatai vannak a kormánnyal. 

Posted by Péter Magyar on Tuesday, March 26, 2024

Magyar Péter kedden tette közzé a hangfelvételt, melyen Varga Judit még igazságügyi miniszterként a többi között azt állítja, Rogánék kihúzatták a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiból a rájuk vonatkozó részeket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk