A Momentum azt kérdezi Rogán Antaltól és Polt Pétertől, hogy mit húztak ki a Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagából

A Momentum azt kérdezi Rogán Antaltól és Polt Pétertől, hogy mit húztak ki a Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagából

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 26-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péterhez és Rogán Antalhoz, miután a Magyar Péter által kedd reggel közzétett hangfelvétel azt létszik igazolni, hogy részeket húzattak ki a Völner-Schadl nyomozati anyagából. A Momentum politikusa az alábbi kérdésekre szeretne válaszokat kapni:

• Rogán Antal konkrétan melyik részt húzatta ki a nyomozati iratból?
• Rogán Antal esetleg mostanra tudja, kicsoda Tóni, Ádám és Barbara?
• Rogán Antal milyen gyakran húzat ki részeket nyomozati iratokból?
• Polt Péter pontosan melyik részeket húzatta ki Rogán Antal miniszter úr a nyomozati iratokból?
• Polt Péter tudott-e erről?
• Polt Péter tényleg nem ura a helyzetnek a Legfőbb Ügyészségen?

Mint megírtuk, Magyar Péter ma reggel kilenckor bizonyító erejűnek szánt hangfelvételekkel és dokumentumokkal érkezett meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre, egy hangfelvételt előtte kitett a Facebook-oldalára és a Youtube-csatornájára. Ezen Varga Judit arról beszélt Magyar Péter állítása szerint tavaly januárban, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Schadl-Völner ügy anyagaiba, Polt Péter pedig „nem ura a helyzetnek”. A felvétel tartalmáról részletesen ITT olvashatnak. 

Tompos Márton, a Momentum képviselője is közzétette bejegyzését, szerinte itt a lehetőség arra, hogy felnyissanak néhány szemet azok közül, akik eddig megpróbálták nem észrevenni a rendszer romlottságát. „A mai hangfelvételen Magyar Péter maga kérdezi a felvételen Varga Juditot, hogy ha Schadl az ő emberük volt, akkor miért nem „mentették meg”. Az is kiderült, hogy a kormány egyik vezető tagja simán kihúzathat neki nem tetsző részeket egy ügyészségi anyagból. A mai felvétel azonban csak hab a tortán” – írta Tompos, aki felhívta a figyelmet legalább nyolc olyan ügyre, amelyet szerinte Rogán követett el hosszú karrierje alatt, és ahol bőven kellene még további bizonyíték. 

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Címkék: Momentum, Magyar Péter