„Klubrádió
A lényeg

Sok hűhó semmiért - így reagált Magyar Péter volt barátja, Gulyás Gergely

26/03/2024 12:48

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádiónak nyilatkozó jogi szakértő viszont talált olyan pontot, amiben eljárás indulhat. 

Sok hűhó semmiért - reagált a Magyar Péter által közzétett hangfelvételre Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebook-on azt írta, "Kipukkadt a lufi!". Szerinte egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Volt barátját Magyar Pétert a miniszter új Márki-Zayként emlegeti, hozzátéve, hogy csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét.

Minimum hivatali visszaélés, de súlyosabb bűncselekmény is lehet, ha valóban megvalósult, ami elhangzik a hangfelvételen – mondta a Klubrádió által megkérdezett ügyvéd, aki szerint ebben az esetben az ügyészeket, és az őket befolyásoló személyeket is felelősségre kell vonni. 

Bárándy Gergely hangsúlyozta, hogy a büntetőeljárásban nincs kollektív bűnösség, a hangfelvételből pedig nem derül ki, hogy pontosan kik azok a személyek, akik elkövethették a bűncselekményt, szerinte ezt egy eljárásban kell felderíteni. Az ügyvéd úgy véli, hogy Varga Juditot meg kell hallgatni tanúként, és nem csak ebben az ügyben, hanem a Schadl-Völner ügyben is.

2024. március 26. A lényeg (2024.03.26.) Bárándy Gergely
01:33
00:00