Magyar Péter egy kevesebb mint kétperces beszélgetés hanganyagát tette közzé, amelyen az akkori igazságügy miniszterrel, Varga Judittal beszélget, aki a felvétel idején, 2023 januárjában még a felesége volt. 

Varga Judit: "Persze, magukat kihúzatták"

A beszélgetés érdemi része onnan kezdődik, amikor Magyar Péter arról érdeklődik, hogy mit javasolt Varga Juditnak Rogán Antal, hogy mit nem kell neki csinálnia.

Varga Judit úgy válaszolt, hogy "csak annyi, hogy Dani menjen át az ügyészségre és kérdezze meg, hogy milyen..., mert náluk is van egy példány ezekből". Itt valószínűleg a Schadl-Völner-ügy ügyészségi iratairól van szó, amiket a Magyar Péter szerint a sajtó akkor már látott, de az Igazságügy Minisztérium még nem. 

Magyar Péter azon kérdésére, hogy Rogánék átnézték-e a Völner-Schadl-iratot, Varga Judit igennel felelt, és szerinte úgy ítélték, hogy semmi rossz nincs benne.

"Persze, magukat kihúzatták"

- mondta Varga Judit. 

Arra, hogy az eredeti doksiban, vagy abban, ami megjelent, azt válaszolta, hogy

javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni...., de azt nem mind tartották be...

Magyar Péter ezután arról érdeklődött, hogy mi lehet az ügyészségi anyagban.

Hát..., igazából az a baj, hogy új dokumentumok is most már vannak benne, mert látszik

és a vádemelésig tart még a bizonyítékok gyűjtése, és igennel felelt arra is, hogy a börtönben is lehallgatják őket.

"Tehát folyamatosan hallgatják őket"

- tette hozzá. 

A Schadl az ő emberük volt, ezt megmondta a Gergő is meg a Rogán is, akkor miért nem mentették meg? Vagy akkor miért hagyták őt bent?  Meg ráadásul, ha az anyja meg az apja ott dolgozott annál a szolgálatnál... - kérdezte Magyar Péter. 

Nem volt több lehetőségük, ez a nagy probléma - válaszolta erre Varga Judit.

Arra a kérdésre, hogy az ügyészség független, Varga azt mondta, hogy

igen, mert Polt nem.... Ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek.

Igennel válaszolt arra, hogy valamit nem tudtak kiszedni az iratokból.

Meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek a izék, a bizonyítékok..., akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba... nem hagyta abba... (...) és akkor már tavasszal szóltak neki, hát...

- zárul Varga Judit visszaemlékezése.

Nyilvános a beszélgetés

Ahogy azt Magyar Péter előző nap jelezte, az ügyészségen való újabb tanúvallomásával egy időben nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen ex felesége, a beszélgetés idején még regnáló igazságügyi miniszter Varga Judit beszél a „maffiakormányról”. 

Egy otthoni beszélgetés története

Magyar Péter kedd este, a közösségi platformjain megjelent interjúban közölt részleteket az ex feleségével, az akkor még regnáló Igazságügyi miniszterrel való beszélgetésről készült felvétel előzeteseként.. 

A Diákhitel Központ volt vezetője azt mondta, hogy 2023 januárjában készült a bemutatott felvétel. Hangsúlyozva, állítása szerint korábban soha nem rögzített egy beszélgetést sem.

Azon a januári napon a lemondást javasolta az akkori feleségének, amire Varga Judit úgy reagált, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni. Több más dolog is elhangzott ekkor, azonban nincs minden rajta a felvételen. A felvétel a lakásukon készült, amit a családja biztonsága érdekében rögzített, eredetileg nem szerette volna nyilvánosságra hozni. 

Két vagy három hete beszélt Varga Judittal, akitől azt kérte, hogy menjen be ő is az ügyészségre, ezt azonban a volt miniszter elutasította.

Arról is beszélt, hogy Varga Judit korábban tudta, hogy készült egy hangfelvétel a beszélgetésükről.

Egy hete nem volt nála

Magyar Péter legutóbb múlt szerdán, március 20-án járt az ügyészségen, ahol közel négy órán keresztül tanúként hallgatták meg. S bár már aznapra kormánybuktató napot ígért, ez végül elmaradt, ugyanis akkor nem vitte magával a bizonyítékait. Magyar Péter ugyanakkor a rögtönzött sajtótájékoztatón közölte, a következő alkalommal bizonyítani fogja, hogy 

  1. A nyomozás lezárulta és a meggyanúsítás előtt fél évvel a kormány már tudta, hogy megfigyelés zajlik, erről Völner Pált is tájékoztatták.
  2. Rogán Antal körei bementek az ügyészségre és kihúztak, kivettek, meghamisítottak dolgokat az iratokban, tehát manipulálták az ügyet.
  3. Schadl György Rogán Antal embere volt. 

Kevés lesz? 


Érdekességképpen jegyezzük meg, hogy az egy héttel ezelőtti eseményeket kommentálta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is:

Magyar Péternek ezek szerint hangfelvétele van arról, hogy Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Tóniról, Nagy Ádámról és Rogán Barbaráról beszélnek, illetve arról, hogy Rogán befolyásolta a nyomozást.

Ez sajnos az ügyészségnek kevés lesz, ahogyan korábban, úgy most is lesöpri majd az ügyet az asztalról. Majd azt mondják, hogy ez csak egy baráti beszélgetés volt, ahol feltételezésről beszéltek a miniszterek

- fogalmaz a független országgyűlési képviselő.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az ügyet kommentálva a HírTv-ben azt mondta, hogy Magyar Péter képtelenségeket állít, mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni. A valóság majd meg fogja mérni az ő tetteit és tetteit és kijelentéseit,

következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni.

Az rtl.hu megkereste Schadl Györgyöt, hogy megtudja, mi a véleménye az állításokról. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke az ügyre reagálva a portál beszámolója szerint egy mondatot közölt:

Egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm.