Bodrogi Gyula komoly balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban: Esés közben próbáltam védeni magam

Bodrogi Gyula maga mesélte el, hogyan érte a baleset.

2024. március 25., 13:45

Szerző:

Újabb színházi baleset történt, de ez most nem előadáson vagy próbán: Bodrogi Gyula elesett a színház lépcsőjénél. A 89 éves színészlegenda felkötött karral nyilatkozott a Blikknek arról, hogy hogyan történt az eset nagyjából 10 nappal ezelőtt:

„Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbejárónál, amikor beakadt a sarkam és putty, már a földön is voltam”

Bodrogi Gyula mindenkit megnyugtat, hogy jól van, de bevallja, hogy a röntgen azt mutatta ki, hogy elrepedt a csontja. Így beszél ennek okáról:

„az esés közben próbáltam védeni magam, ezért a bal kezemmel tenyereltem le, ezt viszont a csontom bánta. Azóta fel van kötve a kezem.”

Bodrogi Gyula korában már az esések ennél jóval súlyosabb következményekkel járhatnak, így az esés végülis szerencsésnek mondható. A Nemzet Színésze tavaly az Almárium című műsorban vendégeskedett a Duna TV-n, és már ekkor beszélt az idén esedékes 90. születésnapjáról. A korával kapcsolatosan így fogalmazott:

„gyáva vagyok. Nem merek foglalkozni a korommal. Ez olyan sok, hogy ha megkérdezi valaki, hogy hány éves vagyok, akkor azt mondom, hogy 1934-ben születtem. Legalább számoljon ő! Mire kiszámolja, addigra túl vagyunk a nehezén. Azt kimondani, most komolyan! Azt kimondani, hogy... hát az borzasztó.”

És a születésnap már nincs is olyan messze: Bodrogi Gyula április 15-én lesz kerek 90 éves.

Emlékezetes, hogy a legendás színész egyszer még a klinikai halálból is visszajött, amiről a Bors című kiadványnak nyilatkozott szintén tavaly:

„én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott. Nekem megijedni sem volt időm, meg nem is voltam annyira magamnál, hogy megijedjek. Annyira emlékszem, mentem le a lépcsőn, éreztem valamit, visszafordultam, de akkor már Angéla hívta Merkely doktort, nekem ez az egész elszállt. Majd arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! Engem valószínű a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem.”

2022-es betegségéről meglehetősen ijesztő beszámolót adott, ekkor volt, hogy Bodrogi Gyula életmentő műtéten esett át. A legendás színész a rosszabbodó tüneteit nem vette annyira komolyan, mint a párja, Vass Angéla. Végül a kedvese volt az, aki felhívta Merkely Béla orvosprofesszort, aki azonnal azt tanácsolta, hogy menjenek be a kórházba.:

„légszomjjal kezdődött, majd egyre rosszabbul lettem. Angéla mondta is, hogy fel kellene hívni Merkely Béla professzor urat, mert gondok lehetnek. [...] Mondtam neki, hogy nem akarom zavarni, de rám parancsolt, hogy induljak el. Hívtam egy taxit, irány a kórház, és bizony volt egy kisebb 45 perces beavatkozásom. Utólag döbbentett rá, hogy megmentette az életemet! Majdnem meghaltam!”

(Kiemelt kép: Duna TV/Almárium)