Bővíti szolgáltatásait a kisvárdai Aero Space Power

|

A társaság a tervek szerint hamarosan mérnökirodát létesít Debrecenben, amivel a munkavállalói létszám eléri a 220 főt.

Mintegy félmilliárd forintot fordított a repülőgép-hajtómű alkatrészek és ipari gázturbina alkatrészek javításával foglalkozó kisvárdai Aero Space Power Kft. szolgáltatásai bővítésére, egy vákuumkemence kialakítására, amelyet szerdán adtak át a felső-szabolcsi kisvárosban.

Kürthy Attila ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a 185 munkavállalót foglalkoztató társaság saját erőből valósította meg a beruházást.

Az európai és az amerikai légügyi hatóságok jóváhagyásával rendelkező karbantartó szervezet a polgári repülésben az egyik legelterjedtebb, CFM56 típusú, illetve a General Electric GE90 típusú repülőgép-hajtóművek levegő, gáz és hidraulikus csöveinek, álló hajtóműlapátjainak és turbinán belüli alkatrészeinek javításával foglalkozik a kisvárdai telephelyén.

Emellett gázturbina-hajtóművek nagy méretű alkatrészeit is szervizelik, gázturbina házakhoz szerelnek össze elektronikus vezérlőszekrényeket és szélerőművekhez gyártanak speciális hegesztett szerkezeteket - tette hozzá.

Az egyedi gyártású, mintegy 22 tonna súlyú, a repülőgép-hajtómű és ipari gázturbina alkatrészek hőkezelése használható vákuumkemence több mint egy évig épült, a beszerelés és üzembe helyezés négy hónapot vett igénybe. A két tonna töltet befogadására alkalmas berendezés akár 1300 Celsius fokon is üzemeltethető, ami a repülőgépiparban használt szuperötvözetek (kobalt, titán, nikkelötvözetek) miatt elengedhetetlen.

A társaság a tervek szerint hamarosan mérnökirodát létesít Debrecenben, amivel a munkavállalói létszám eléri a 220 főt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.