Megszüntették Iványi Gábor gazdasági vezetőjének letartóztatását, szabadlábon védekezhet

  • narancs.hu
  • 2024. március 23.

Belpol

Ónodi István nem hagyhatja el Budapest területét. 

A Gyulai Törvényszék megszüntette az Iványi Gábor-féle Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatójának, Ónodi István lelkésznek a letartóztatását – írja a MET közleménye nyomán a Telex. Ónodi szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el Budapest területét.

Ónodit február 20-án bilincsben vitték el az adóhivatal nyomozói. Iványi Gábor azt reagálta, hogy Ónodinak nem engedték az intézkedő nyomozók, hogy telefonáljon, a készülékét el is vették tőle, és nem adtak neki semmilyen, a házkutatásról és az eljárásról szóló hatósági iratot. Iványi szerint azt mondták Ónodinak, nem vádolják, egyelőre csak nyomozás van. Annyit árultak még el, hogy gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Az ügyészség egy nappal később adott ki közleményt, mely szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezték a letartóztatást egy „több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek, aki 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni”. A gyanú szerint „a férfi az egyik egyház szociális és oktatási, nevelési tevékenységet folytató intézményeinél gazdasági vezetőként dolgozott. A férfi az adóbevallások benyújtásáért felelős személyként a 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban az illetékes adóhatóságoknál a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kötelezettségek vonatkozásában valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be.”

Az ügyészség szerint Ónodi István 6,5 milliárd forintnyi vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek, akár 5-10 év börtönt is kaphat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk