Köztük vannak azok a terroristák is, akik személyesen részt vettek a Crocus City Hall kulturális központ terrortámadásban - közölte a Kreml.

A letartóztatásokról Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója számolt be Vlagyimir Putyinnak:

„Bortnyikov, az FSZB igazgatója 11 ember őrizetbe vételéről számolt be, köztük a négy terroristáról, akik közvetlenül részt vettek a terrortámadásban” – közölte az elnöki sajtószolgálat.

Száznál is több áldozata van a moszkvai terrornak

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást, az orosz hatóságok szerint az ukrán határ felé akartak menekülni. Vlagyimir Putyin nyilvánosan még nem szólalt meg, de miniszterelnök-helyettesen keresztül gyors felépülést kívánt a sebesülteknek. >>>

Ahogy azt a RIA Novosztyi tudósítója - aki egyébként szemtanúja volt az esetnek - elmondta, legalább három álcázott és maszk nélküli férfi rontott be a koncertterembe. A terroristák elkezdtek lövöldözni az emberekre, és gyújtóbombákat is dobtak a rockkoncert közönségére. A halottak száma folyamatosan változik, de legalább hatvanan vannak, közülük 3 gyermek.

Legalább százan sebesültek meg a támadás során.

Videó is készült a brutális támadásról, ami csak kifejezetten erős idegzetűeknek ajánlott. 

Az orosz nyomozóbizottság Telegram csatornája szerint a terroristák automata fegyvereket használtak.

„A koncertterem helyiségeinek átvizsgálásának előzetes eredményei arra utalnak, hogy a terroristák a támadás során automata fegyvereket használtak, amelyeket a hátrahagyott lőszerekkel együtt az ICR nyomozói fedeztek fel és foglaltak le. Ezen tárgyi bizonyítékok alapján ballisztikai, DNS- és ujjlenyomat-vizsgálatokat végeznek” – áll a közleményben.

„Megállapítást nyert, hogy a terroristák gyúlékony folyadékkal felgyújtották a koncertterem helyiségeit, köztük a nézőteret” – írják a jelentésben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport